Αγαπητά μου Παιδιά, τις μέρες αυτές που δίνετε τη μάχη για την εισαγωγή σας στα Ανώτατα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της Πατρίδας μας, θέλω να ξέρετε ότι σας συντροφεύει η θετική σκέψη κι ενθάρρυνσή μου, ως Πατέρα κι ως εκείνου του Συμπολίτη σας, που νιώθει το βάρος του συντονισμού της συλλογικής μας πορείας.
Εύχομαι από καρδιάς, να πετύχετε, σ’ αυτές τις εξετάσεις, όλους τους στόχους σας!
Να ξεπεράσετε τους εαυτούς σας!
Να δικαιώσετε τις προσδοκίες που έχετε, απ’ τη μελέτη τόσων ετών, δίνοντας χαρά στους Γονείς σας, στους Εκπαιδευτικούς σας, σ’ όλους όσοι σας πιστεύουν!
Όμως, να ξέρετε πως, τούτη εδώ δεν είναι η κρισιμότερη μάχη της ζωής σας. Αφού το Πτυχίο των Ανώτατων Σχολών δεν είναι πια το αποκλειστικό διαβατήριο επαγγελματικής εξέλιξης και επιτυχίας.
Η πιο σημαντική μάχη είναι αυτή που καθημερινά καλούμαστε να δώσουμε, για να κρατήσουμε όρθιο τον Τόπο μας, για να ξαναδώσουμε νόημα στη ζωή μας.
Η μάχη με έπαθλο τη διατήρηση της ανθρωπιάς μας, της ταυτότητας και της κληρονομιάς μας!
Κι αυτήν την κερδίζουμε μόνο όταν χτίζουμε δρόμους, για εκεί που επιθυμούμε να πάμε, και ταυτόχρονα γκρεμίζουμε καίμε τις γέφυρες, με ό,τι πνίγει την ψυχή μας!
Σε αυτήν και σ’ όλες τις δοκιμασίες της ζωής σας, εύχομαι η Παναγιά να είναι μαζί σας κι οι ευχές μας να σας συντροφεύουν!
Καλή δύναμη!

Νίκος Μελετίου – Δήμαρχος Ασπροπύργου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here