Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας είναι από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας, που αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας και εμείς ανταποκρινόμαστε στο δικαίωμά τους αυτό.

Η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη έχει εδώ και καιρό θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα προσφοράς κτηνιατρικής φροντίδας στους τετράποδους φίλους μας.

Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η σταθεροποίηση, καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους κι αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα του Δήμου, η εξασφάλιση τροφής/νερού και οι παρεμβατικές δράσεις σε θέματα προστασίας τους.

Παράλληλα επιδιώκεται η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων -γιατί «δείκτης πολιτισμού μιας πόλης είναι το πώς αντιμετωπίζει τις άλλες μορφές ζωής»- καθώς και η προώθηση της υιοθεσίας από ανθρώπους, που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.

Για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη προχώρησε στην απευθείας ανάθεση της παροχής υπηρεσιών για περισυλλογή, προσωρινή διαμονή και κτηνιατρική περίθαλψη για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου.

Ανατίθεται έτσι στην Εμπορική Ένωση Κτηνιάτρων Ελευσίνας η παροχή υπηρεσιών για περισυλλογή, προσωρινή διαμονή και κτηνιατρική περίθαλψη αδέσποτων ζώων ποσού 19.688,10(συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Με αυτό το πρόγραμμα θέτουμε τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των « άστεγων » ζώων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here