Σε ένα αρκετά φανατισμένο κλίμα από πλευράς οπαδών της Βοσνίας (ως συνέχεια του επεισοδιακού αγώνα των ομάδων στο Φάληρο στις 13 του περασμένου Νοέμβρη) στο “Bilino Polje”, η Εθνική μας ομάδα απέδρασε με 0-0.

Σε διάταξη 4-4-1-1 και τον Ιμπίσεβιτς να κινείται στην πλάτη του Τζέκο, παρατάχθηκαν οι γηπεδούχοι, ενώ ο Μεχμέτ Τζέκο είχε κανονικά τον Πιάνιτς (αντιμετώπισε ενοχλήσεις τις προηγούμενες μέρες) στην διάθεση του και φυσικά στην ενδεκάδα.

Ο Μίχαλ Σκίμπε προτίμησε ένα 4-2-3-1 για την Ελλάδα, με τον Σταφυλίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του τιμωρημένου Τζαβέλλα και τους Ζέκα – Τζιόλη δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής αντί των επίσης τιμωρημένων Ταχτσίδη – Σάμαρη. Μάνταλος, Φορτούνης, Μπακασέτας ήταν η τριάδα στην πλάτη του Μήτρογλου.

Πως η Εθνική θα πάει στη Ρωσία το 2018;

Από τους 9 ομίλους των προκριματικών στη ζώνη της UEFA, η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στα τελικά, ενώ οι 8 καλύτερες δεύτερες μπαίνουν σε διαδικασία playoffs. Για να προκύψουν οι 8 καλύτερες δεύτερες, μετρούν οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει η κάθε ομάδα, αλλά αφαιρούνται οι βαθμοί των αγώνων που έχει δώσει με την τελευταία ομάδα κάθε ομίλου.

Όταν ξεχωρίσουν οι 8 καλύτερες δεύτερες, θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας, με βάση την κατάταξη της FIFA τον Οκτώβριο του 2017, αφού τα playoffs είναι προγραμματισμένα για το Νοέμβριο του 2017. Επομένως, θα υπάρχει ένα γκρουπ ισχυρών κι ένα γκρουπ αδύναμων.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα είναι μεταξύ των 8 καλύτερων δεύτερων, έχοντας ένα αγώνα περισσότερο από τις ομάδες που βρίσκονται από κάτω της, καθώς αυτές αγωνίζονται είτε το Σάββατο (10/06) είτε την Κυριακή (11/06). Ωστόσο, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής, η ελληνική ομάδα θα παραμείνει σίγουρα στις θέσεις που οδηγούν στα playoffs, αφού το Μαυροβούνιο δεν μπορεί να την προσπεράσει.

Ελπίζουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here