Το κλειδί για να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους δανειστές είναι η αποδοχή της πρότασης για έναν αυτόματο μηχανισμό σύνδεσης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με την ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Τρίτης. Έτσι, πρόσθεσε, θα δοθεί η δυνατότητα για θετικά έκθεση βιωσιμότητας του χρέους από όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ.

Πρόκειται, συμπλήρωσε, για μια λελογισμένη και δίκαιη πρόταση που σέβεται τις επιφυλάξεις όλων των πλευρών και δημιουργεί τους όρους για την οριστική υπέρβαση της κρίσης.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι αν δεν επιτευχθεί αυτή η λύση και μείνουν σε μια πρόταση παρόμοια με αυτή του Eurogroup του Μαΐου, η πρότασή του στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι να μην δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση, να μην συμφωνήσει στο Eurogroup και να οδηγηθούν στη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα ζητήσουν από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η Ευρώπη -τόνισε ο πρωθυπουργός- πρέπει και μπορεί να αποδείξει ότι ξεπερνά τις αδιαλλαξίες. Διότι δεν υπάρχουν αδιάλλακτοι και διαλλακτικοί εντός των κυβερνήσεων, κατέληξε με έμφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here