Γράφει ο Γιάννης Τιμοθέου: “Ουδέν νεώτερον από το δυτικόν μέτωπον..”

0
Για αυτή την αυλή, οι κάτοικοι λένε ότι "τσάμπα φωνάζουμε γιατί η Αντιπεριφέρεια κι ο Δήμος δεν δίνουν μια δεκάρα παρά μόνο υποσχέσεις, που δεν κοστίζουν τίποτα.. μας έχουν γραμμένους.."

ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟΝ ΜΕΤΩΠΟΝ… η αλλιώς..”εχει ο καιρός γυρίσματα”..ή αλλιώς…”καμμιά ελπίδα”… ή αλλιώς “στου κουφού την πόρτα”… και πάει λέγοντας…

Στις φωτό που ακολουθούν και ενώ ταυτόχρονα εχουν ξεκινήσει τα -πολυδάπανα- πολιτισμι(στι)κά τεκταινόμενα στην πόλη, φαίνονται κάποια σημεία “της πίσω αυλής”.

Για αυτή την αυλή, οι κάτοικοι λένε ότι ” τσάμπα φωνάζουμε γιατί η Αντιπεριφέρεια κι ο Δήμος δεν δίνουν μια δεκάρα παρά μόνο υποσχέσεις, που δεν κοστίζουν τίποτα..μας έχουν γραμμένους..”
Τρανή απόδειξη η εγκατάλειψη κι η προχειρότητα-εν ειδει ξεπετάγματος- όλων όσων συνθέτουν το περιβάλλον του “δυτικού μετώπου”

Το ρέμα Σούρες, έχει ενα βρωμερό σημείο της κοίτης του, δίπλα στα σπίτια μας.Καμμιά παρέμβαση μέχρι τώρα..Μόνο λόγια και “μελέτες”.. και πλάνα με ημερομηνίες στο διηνεκές. Ποντίκια..κουνούπια..πρασινόμαυρα νερά κι οι ζέστες έρχονται…

Η πρόσφατα επισκευασμένη διάβαση του τρένου, “στολίστηκε” -για εντυπωσιασμό περισσότερο- με πλαστικά φωσφορίζοντα πασσαλάκια αλλά πεζοδρόμια δεν υπάρχουν..Απο που θα περάσει κάποιος πεζός κύριοι..? Δεκάρα δεν δίνετε !! Αφου περνούν οι νταλίκες “του μεγάλου”..όλα καλά.

Το -επίσης πρόσφατα- μισοφτιαγμένο αλσύλλιο επι της Πλάτωνος παρουσιάζει εικόνα μίζερη.Ξεραμένα δενδρύλια..ασφαλτοτρίμματα που έμειναν μόνιμα εκεί(τα ξεφορτώθηκαν μια χαρά)..σύστημα ποτίσματος που υπολειτουργεί και τα μισά νερά πάνε στον δρόμο μαζι με το χώμα.Και άλλεςπολλές ελλείψεις που έχουμε επισημάνει πολλές φορές..(είμαι σίγουρος οτι προεκλογικά αυτή η προχειρότητα θα παρουσιαστεί ως έργο, φωτογραφημένο κατάλληλα)

Ο ανοιχτός αγωγός “ομβρίων” και λυμάτων πάσης φύσεως, επι της Αγαθου..Αίσχος..Σε λίγο θα αποκτήσει και ερπετά..αν δεν έχει ήδη..

Στο δημοτικό στάδιο..η εικόνα εξωτερικά καλύτερα να μην σχολιαστεί.Ασορτί με τα μπάζα απο τα κατεδαφισμένα παραπήγματα απέναντι.Κατάθλιψη βρωμιά και σκόνη.

Το νεκροταφείο τριγύρω και οι διπλανές -ανατολικά- αθλητικές εγκαταστάσεις, παρουσιάζουν συνολικά άθλια εικόνα.

Φυσικά, όλα αυτά στην κατάσταση που βρίσκονται “είναι μια χαρά για τις δουλειές των άλλων..των μεγάλων”..
Περιμένουμε τις υποσχέσεις και τα λόγια για πεζοδρόμια..φώτα..στέγαστρα..πράσινο..καθαριότητα..

Θα..θα..θα…θα..θα..θα..θα..απο όλους τους.

Μάλλον, το βασικό μέλημα κάποιων είναι οι δημοτικές εκλογές το 2019.

Αυτό “καίει”.. Και γι αυτό “τα δίνουν όλα”.Το 2021 ειναι “άρτος και θέαμα”..Αυτό που χρειάζεται “η αρένα” για να τυφλώνεται και να μην βλέπει την τριγύρω μεθοδευμένη καταστροφή την υποβάθμιση και την απαξίωση.

Αλλά ποιός νοιάζεται πλην ελαχίστων ;
Κι εμείς εδώ..στο “δυτικό μέτωπο” περιμένουμε να μας δώσουν σημασία..!!

Λέω εμείς..γιατί οι αλλες γειτονιές εχουν γίνει Εκάλη μάλλον..!!

Δεν εξηγείται διαφορετικά..
Μπορεί να μη μας δίνουν τίποτα και να μας τα πήραν μεθοδευμένα όλα..
Ενα όμως δεν μπορούν να μας πάρουν ούτε αυτοί ούτε οι χορηγίες..
Την μνήμη…

Στο μεταξύ ” τα νταούλια” αρχίζουν να ακούγονται..
Κι ομως..Οπως διάβασα κάπου..ο νηστικός -κι ο εξαπατημένος θα προσθέσω- δεν ενδιαφέρονται για την “τέχνη”..

Α

πολαύστε στις φωτό τα αποτελέσματα της άλλης τέχνης..των πολιτικάντηδων.Που τους ζητήσαμε-αλλοίμονο- “να μας αναπλάσουν” ..!!!

Ave caesar..!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here