Αποκαλύψεις Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Λιάσκου για τον Χώρο του Ελαιουργείου

0
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Λιάσκος « ποστάρει » στον Δήμαρχο για το κληροδότημα Σβολάκη.

Μετα την τοποθέτησή μου στο δημοτικό συμβούλιο της 6ης Ιουνίου 2017 σχετικά με τα όσα συνέβησαν στον Χώρο του Ελαιουργείου, ενημερώνω για τα παρακάτω :

Σύμφωνα με το Ιδιωτικό Συμφωνητικό δωρεάν παραχώρησης χώρου κατά παράκληση που αφορά το Ελειουργείο προβλέπεται :

Άρθρο 2. Αντικείμενο συμφωνίας :

2.1 Η χρήση του παρόντος ιδιωτικού συμφωνητικού χώρων παραχωρείται άνευ αντιτίμου στο Δήμο προς το σκοπό της διοργάνωσης του φεστιβάλ των ΑΙΣΧΥΛΕΙΩΝ 2016.

2.2 Οι παραχωρούμενοι χώροι θα χρησιμοποιηθούν από το Δήμο αποκλειστικά και μόνο για τον ανωτέρω σκοπό.

2.3 Ο Δήμος απαγορεύεται να υπεκμισθώσει εκ νέου η να παραχωρήσει τη χρήση του συνόλου η μέρους του παραχωρούμενου χώρου σε τρίτο.

2.5 Στο Δήμο απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση σε χώρους πλην του ως άνω παραχωρούμενου χώρου.

( οπως αυτός ορίζεται στο συνημμένο σκαρίφημα).Άρθρο 1.Προοίμιο 1.2.

Αρθρο 3. Διάρκεια παραχώρησης :

3.1 Η διάρκεια παραχώρησης ορίζεται για το χρονικό διάστημα από 1.6.2016 μέχρι και 30.11.2016.

Άρθρο 4 Ειδικοί όροι :

4.5 Ο Δήμος επειδή στον περιβάλλοντα χώρο του παραχωρούμενου υπάρχουν βιομηχανικά κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα λόγω του σεισμού του 1999 έχει την ευθύνη της τήρησης όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων ασφαλείας για τη μη πρόσβαση οποιουδήποτε σε αυτά, για την αποφυγή ατυχημάτων και την ευθύνη για την τήρηση της τάξης.

4.11 Ο Δήμος οφείλει να ασφαλίσει το παραχωρούμενο χώρο κατά κινδύνου αστικής ευθύνης του ιδιοκτήτη λόγω πρόκλησης υλικών ζημιών και σωματικών βλαβών σε τρίτους με δικά του έξοδα.

Επειδή αυτά ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Δημοτική αρχή φέρει τεράστια ευθύνη.

Α) Παραχώρησε το χώρο σε δύο εκδηλώσεις με πληθώρα κόσμου ενώ ήδη το ιδιωτικό συμφωνητικό είχε λήξει, χωρίς την γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Β) Δεν έλαβε υπόψιν τα όσα αναγράφονται στο συμφωνητικό για τη μη παραχώρηση του χώρου σε τρίτους , χωρίς την έγκριση της Τράπεζας, αλλά και υπεκμίσθωσε αυτό σε ξένη εταιρεία ( Roba) για 1000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιήσει το γνωστό πάρτυ, που αναστάτωσε και εξέθεσε την πόλη.

Γ) Το κυριότερο είναι ότι η Δημοτική αρχή δεν έλαβε ουδέποτε υπόψιν της ότι τα παλαιά βιομηχανικά κτήρια έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα και επέτρεψε σε εκατοντάδες άτομα να περιφέρονται εντός αυτών.

Δ) Στη διάρκεια των εκδηλώσεων ο χώρος δεν ήταν ασφαλισμένος από το Δήμο.

Επειδή το νέο συμφωνητικό με την Εθνική Τράπεζα από 09 Ιουνίου 2017 έως και 30 Νοεμβρίου 2017 προβλέπει τα ίδια δεν θα επιτρέψω επ’ ουδενί όσο με αφορά ( τώρα που γνωρίζω τι προβλέπει το συμφωνητικό ) να πραγματοποιηθούν παράνομες εκδηλώσεις, να περιηγηθούν – ξεναγηθούν παιδιά σε επικίνδυνα κτήρια με όποιο προσωπικό ή πολιτικό κόστος.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που πρόταση μου εντάχθηκε στο νέο συμφωνητικό με την Εθνική Τράπεζα.

Όσο αφορά την παραχώρηση του χώρου σε τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους συμφωνώ απόλυτα να πράττεται αυτό εφόσον τηρούνται επακριβώς όσα αναφέρονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό.

Δημήτρης Λιάσκος – Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here