Έλαβαν τέλος, μέχρι νεοτέρας, οι κινητοποιήσεις με την μορφή των καταλήψεων και της απεργίας και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η αποκομιδή απορριμμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά τη συνεδρίαση δεν πλειοψήφησε πρόταση για συνέχιση της απεργίας.

Θα υπάρξουν συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα αξιολογήσει τις προτάσεις της βάσης για να λάβει εκ νέου αποφάσεις για τον τρόπο αντίδρασης στις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τους συμβασιούχους.

Υστερα από περίπου ένα δεκαήμερο καταλήψεων στα αμαξοστάσια και στις χωματερές, αναμένεται να βγουν και πάλι στους δρόμους τα απορριμματοφόρα. Αν και είχε ενισχυθεί, κατά το τελευταίο διάστημα, το προσωπικό ασφαλείας ώστε να μαζεύουν οι εργαζόμενοι απορρίμματα από νοσοκομεία, λαϊκές και ευαίσθητους κοινωνικά χώρους, εκτιμάται ότι στους μεγάλους δήμους θα χρειασθούν τουλάχιστον πέντε ημέρες για να καθαριστούν τα σημεία όπου υπάρχουν οι κάδοι με τα βουνά των σκουπιδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here