Λίγο μετά τις 11 πμ, σήμερα Παρασκευή 30/06, θα αρχίσουν να αναρτώνται στα σχολεία οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους από το μεσημέρι και έπειτα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς.

Βάσει των εκτιμήσεων στο 4ο πεδίο, των Επιστημών της Εκπαίδευσης, αναμένεται σημαντική άνοδος των βαθμολογιών, αφού σε σχέση με πέρυσι, η ζήτηση από πλευράς υποψηφίων έχει υπερδιπλασιαστεί. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως πέρυσι είχαν επιλέξει περίπου 8.500 υποψήφιοι το τέταρτο πεδίο, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τις 17.000, άρα είναι λογικό να σημειωθεί άνοδος στις παιδαγωγικές σχολές.

Στο 2ο και το 5ο πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα) θα σημειωθεί πτώση των βάσεων, εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων που αναμένονται στα Μαθηματικά προσανατολισμού. Ειδικά για το 5ο πεδίο, αναμένεται σημαντική πτώση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει πολύ μεγάλο ποσοστό κάτω της βάσης, αλλά και υστέρηση των βαθμολογιών και στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Για το 1ο και το 3ο επιστημονικό πεδίο, που αφορούν τις Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες και τις Επιστήμες Υγείας και Ζωής, δεν μπορούν να γίνουν ακριβείς προβλέψεις καθώς πρόκειται για σχολές υψηλού ανταγωνισμού (πχ Νομική, Ιατρική) και οι βάσεις μπορούν εύκολα να αυξομειωθούν.

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here