Ξανά στο προσκήνιο το μεγάλο οδικό έργο για την κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων στην περιοχή του Σκαραμαγκά και ολοκλήρωση του ημιδιανοιχθέντος τμήματος της περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω για τη Σύνδεσή της με την Π.Ε.Ο. Αθηνών –Κορίνθου.

Φαίνεται πως θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του έργου.

(Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε εντυπωσιακά πλάνα από την περιοχή).

Η αρχή έγινε με με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, οπου μεταβιβάστηκε το έργο στην Περιφέρεια Αττικής, όπως ακριβώς είχε γίνει πέρυσι με τα έργα ανάπλασης Φαλήρου.

Το έργο με νέο Φορέα Υλοποίησης την Περιφέρεια, πρόκειται να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου με ίδια κεφάλαια (άρα όχι μέσω ΕΣΠΑ) με στόχο η δημοπράτηση να βγει στον αέρα μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτή την εποχή συμπληρωματική και με εφαρμογή του νέου Νόμου για τις Δημόσιες Συμβάσεις 4412/2016, το Υπουργείο Υποδομών με απόφαση του Υπ.Υποδομών κήρυξε τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που απαιτούνται για το έργο. Το κόστος ανέρχεται σε 4 εκ. ευρώ και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα για όλη την Αττική και ειδικά για την κίνηση της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου από τον Πειραιά και την Λεωφόρο Αθηνών. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 45 εκ. ευρώ.

Το έργο είναι από τα πλέον απαραίτητο για την περιοχή καθώς το φαινόμενο του μποτιλιαρίσματος στη Λ.Σχιστού και την Λ.Αθηνών στην περιοχή του Σκαραμαγκά αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Ο ένας ανισόπεδος κόμβος που υπάρχει και συνδέει την Λ. Σχιστού με την Εθνική Οδό δεν μπορεί να αντέξει την σημερινή κίνηση και η κατασκευή νέου πιθανά να λύσει το σημερινό πρόβλημα.

Ο λεπτομερής σχεδιασμός του παραπάνω έργου, αναφέρει λεπτομερώς τα παραπάνω σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής:

  1. Η κατασκευή του ανισόπεδου ημικόμβου “Σκαραμαγκά”
  2. Η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου “Ναυπηγείων”, ο οποίος προβλέπεται να εξυπηρετεί τη σύνδεση της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως (Σχιστού) με την οδό Παλάσκα
  3. Η βελτίωση του ανισόπεδου κόμβου “Σχιστού” μεταξύ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου και της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως – Σχιστού
  4. Η ολοκλήρωση του Ημιδιανοχθέντος τμήματος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω (Δ.Π.Λ.Α.) σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου, από το πέρας του κατασκευασμένου και ήδη σε λειτουργία τμήματος της Λεωφόρου, μέχρι τα όρια του Ανισόπεδου Ημικόμβου Σκαραμαγκά (συμβολής της Δ.Π.Λ.Α. στην Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου), καθώς και τα απαιτούμενα έργα συλλεκτήρων όμβριων και αποχέτευσης, οδοφωτισμού, σηματοδότησης, σήμανσης – ασφάλισης, πρασίνου

Το επισυναπτόμενο είναι προϊόν του λογαριασμού του δικτύου youtube.com και συγκεκριμένα του χρήστη “UP DRONES”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here