Τη βούληση της κυβέρνησης να αναζωογονηθεί και να στηριχτεί η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας που έκανε την Πέμπτη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη.

Ο Π. Κουρουμπλής ενημερώθηκε από τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα, μετά από επτά δύσκολα χρόνια και ο πρόεδρος του Σωματείου Ηρακλής Κουτούλας ενημέρωσε τον υπουργό για τα αιτήματά τους. Ο Π. Κουρουμπλής εξήρε τη στάση των εργαζομένων, οι οποίοι κράτησαν ζωντανή την επιχείρηση, για επτά δύσκολα χρόνια, με κλειστές όλες τις χρηματοδοτήσεις, μένοντας στις θέσεις τους και, ουσιαστικά, εργαζόμενοι με μόνο αντάλλαγμα το να μην κλείσουν τα ναυπηγεία.

Δεσμεύτηκε απέναντι στους εργαζόμενους, και σε μετέπειτα συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της εταιρίας, να κινηθεί με γνώμονα τη στήριξη των εργαζομένων και των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Τέλος ενημερώθηκε για το κόστος επισκευής της μεγάλης δεξαμενής των ναυπηγείων, που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της εκτιμώνται ότι θα είναι άμεσα και θα φτάσουν το ένα εκατ. ευρώ το μήνα.

Πηγή : efsyn.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here