Ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς θέλησε, μέσω ανάρτησης του στην προσωπική του σελίδα, να δώσει αξία και σημασία στην απόφαση του υπουργείου Υγείας της 12/07/2017 βάσει της οποίας επιτρέπεται και πάλι η κολύμβηση στην παραλία “Φονιάς”.

Μετά την ανάρτηση της απόφασης και την αναπαραγωγή της από την πλειοψηφεία της δημοτικής αρχής, υπήρξαν διάφορα σχόλια και αντιδράσεις από πολίτες οι οποίοι θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου να δημοσιευτούν αντίθετα στοιχεία, λόγω συνεχόμενης μόλυνσης των υδάτων από διάφορους παράγοντες.

Η απόφαση αυτή του υπουργείο, έρχεται να “δέσει” με την προ λίγων μερών απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Λ.Ε., να αποδεχτεί στο μεγαλύτερο μέρος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας και να προτείνει στην Γενική Συνέλευση του ΤΑΙΠΕΔ τον αποχαρακτηρισμό “χερσαία ζώνη λιμένα” συγκεκριμένων τμημάτων του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας.

Η ανάρτηση του κ. Τσουκαλά έχει ως εξής:

“Το υπουργείο υγείας ειναι ο πλέον αρμόδιος και αξιοπιστος φορέας ο οποίος δύναται να απαγορεύσει την κολύμβηση στην περιοχή της Αττικής.

Αυτό έγινε στον “Φονιά” όταν βρέθηκαν σημαντικές υπερβάσεις των επιτρεπόμενων ορίων.

Θυμίζω ότι η δημοτική αρχή τότε είχε ενημερώσει για την εξέλιξη τους περίοικους και τους λουόμενους. Γιατί αυτά ήταν τα επιστημονικά στοιχεία, τα οποία δεν επιδέχονταν αμφισβήτησης πολύ δε περισσότερο επιλεκτικής ερμηνείας.
Το ίδιο το υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψιν στοιχεία νέων μετρήσεων, επιτρέπει πλεον την κολύμβηση στην ίδια περιοχή. (Τα στοιχεία έχουν ανακοινωθεί και έχουν ανακοινωθεί από το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου)


Πρόκειται για μια θετική είδηση η οποία επιβάλλει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την παράδοση τμημάτων του παράκτιου μετώπου στον Δήμο καθώς επίσης και την αναγκαιότητα της κατά το δυνατόν τακτικοτερης λήψης δειγμάτων και της ανάλυσης τους από τους αρμόδιους φορείς.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here