Τα Αδέσποτα Μυστήρια σε ανοιχτό κάλεσμα τους προς όλες τις φιλόζωες & όλους τους φιλόζωους του Δήμου Ελευσίνας – Μαγούλας και περιχώρων, ανακοινώνουν πως την Κυριακή 30/7 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Ηρώων Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί αποπαρασίτωση των αδέσποτων της περιοχής.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο επιστημονικός σύμβουλο και κτηνίατρο κος Θεόδωρος Καναβός, όπου εθελοντικά θα βοηθήσει στην προσπάθεια.
Ταυτόχρονα θα γίνει σίτιση των ζώων και καταγραφή τους.

Η ομαδα θα παρέχει γάντια στους εθελοντές, ξηρά τροφή, καθαρό νερό και αντιπαρασιτικά είδη.

Η ομάδα ζητά από τους φιλόζωους που θα παρευρεθούν να φέρουν μαζί τους αμπούλες ή σπρέι ή ενδοπαρασιτικά χάπια ή ότι άλλο μπορούν προς ενίσχυση της δράσης.

Επίσης στο κάλεσμά τους αναφέρουν πως αν κάποιος φιλόζωος έχει προβεί σε αποπαρασίτωση κάποιου αδέσποτου, θα πρέπει να ενημερώσει εκ των προτέρων.

Ενημερωτικά, η αποπαρασίτωση του σκύλου και της γάτας είναι πολύ σημαντική για την δημόσια υγεία. Αν αναλογιστούμε οτι στη γη υπάρχουν περισσότεροι παρασιτικοί παρά κανονικοί οργανισμοί, τότε μιλάμε για ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Η αποπαρασίτωση είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνεται πριν κιόλας υιοθετηθεί κάποιο ζώο σε σπίτι.

Για παράδειγμα τα χάπια “εχινοκόκκου”, όπως είναι γνωστά, θα πρέπει να δίνονται τακτικά κάθε 3 μήνες.

Για τα κουτάβια και για τα μικρά γατάκια θα πρέπει να ακολουθηθεί άλλο πρόγραμμα ανάλογα με τα κιλά, το είδος, το περιβάλλον που ζει το ζωάκι κτλ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις απορίες σας στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση της φιλοζωικής ομάδας της πόλης μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here