Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού σώματος που δόθηκε στην δημοσιότητα το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουλίου 2017, αναφέρονται τα εξής:

“Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, βραδινές ώρες χθες, για τον εντοπισμό στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του προβλήτα του χώρου προσωρινής διαμονής προσφύγων στο Σκαραμαγκά Αττικής, αγοριού χωρίς τις αισθήσεις του.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και άμεσα το ανωτέρω παιδί διεκομίσθη στο “ΘΡΙΑΣΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στη συνέχεια, προέκυψε ότι πρόκειται για αλλοδαπό αγόρι ηλικίας επτά 7 ετών, για το οποίο είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου από τους γονείς του, πρωινές ώρες χθες.

Από το Τμήμα Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι γονείς του εν λόγω ανήλικου.”

Οι έρευνες συνεχίζονται και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την πρώτη εξέταση στην οποία υποβλήθηκε η σορός του δεν φαίνονται κακώσεις ή άλλες ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Έτσι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατός του αποδίδεται σε πνιγμό. Τα ακριβή αίτια, ωστόσο, όπως γίνεται πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, θα διευκρινιστούν αύριο στην νεκροτομή που θα γίνει από ιατροδικαστή.

Αυτό που ερευνάται σε πρώτη φάση είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 7χρονος Νουργιάν Μοχάμαντ, βρέθηκε στη θάλασσα και οι οποίες προς το παρών παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Αυτό που μπορεί να έχει μια αξία αυτή την ώρα είναι πως στις έρευνες εκτός από το λιμενικό (που είναι αρμοδιότητά του, δεδομένου πως το άψυχο κορμάκι του μικρού βρέθηκε μέσα στη θάλασσα) συμμετέχει και κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here