Θανάσης Μαυρογιάννης: Διοικητήριο ή Πράσινο;

0
Η ιστορια της ανέγερσης ξεκινάει ήδη απο την εποχή της Νομαρχίας στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας.

Πρόσφατα Εγκριθηκε απο την οικονομικη επιτροπη της Περιφερειας Αττικης η προκηρυξη Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει τις Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικης προϋπολογισμού 250.000 ευρώ (κόστος μελέτης και όχι του έργου προφανώς).

Το οικόπεδο στο οποιο σχεδιάζεται να ανεγερθεί το νέο Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας βρίσκεται απέναντι απο το κτίριο που στεγάζει σήμερα τις υπηρεςιες της και ανήκει στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ, η οποια και παραχωρεί τον χώρο.

Η ιστορια της ανέγερσης ξεκινάει ήδη απο την εποχή της Νομαρχίας στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας.

Τότε, ο Δήμος, φορείς της πόλης, κάτοικοι, και αν δεν κάνω λάθος το σύνολο της αντιπολίτευσης του νομαρχιακού συμβουλίου, ηταν αντίθετοι στην ανέγερση του κτιρίου. Η προταση που ειχε κατατεθεί, και δεν ειχε γίνει δεκτή απο την τοτε διοίκηση της Νομαρχίας, ήταν, στο οικόπεδο αυτο μαζί με το διπλανό, ιδιοκτησίας του Δήμου, να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου – πάρκο. Ας σημειωθεί, οτι το διπλανό οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δημου ειναι χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου και ήδη ετοιμάζεται σχετική μελέτη για την δημιουργία του.

Η απόφαση της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας να προχωρήσει τον σχεδιασμό της πρώην Νομαρχίας και να εκπονήσει μελέτη για την ανέγερση του Διοικητηρίου ειναι μια λάθος απόφαση.

Η Πολη εχει ανάγκη απο πράσινο και χώρους αναψυχής για τους πολίτες.

Η Περιφερεια πρεπει να αναθεωρήσει την απόφαση της για την κατασκευή του Διοικητηριου της Αντιπεριφέρειας και να εξετάσει με την δέουσα σοβαρότητα την προοπτική της δημιουργίας ενός μεγάλου πράςινου πάρκου στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η διαβούλευση με τον Δημο, τους φορείς της πόλης και τους πολίτε – που δεν έγινε – θα ηταν χρήσιμη και θα οδηγούσε στην σωστή απόφαση.

Σε αναμονή λοιπον της απαραίτητης διαβούλευσης, που θα εχει ως αποτέλεσμα αποφάσεις που θα εναι προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

(Απο ανάρτηση του Μαυρογιάννη Θανάση – αντιδημάρχου Ελευσίνας – στην προσωπική του σελίδα)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here