Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Την Παρασκευή 21.07.2017 στην Ελευσίνα με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Βασιλείου έλαβε χώρα σύσκεψη με θέμα: «Τοποθετήσεις φορέων της περιοχής Ελευσίνας για την χρήση των χώρων γνωστών ως πρώην διαλυτηρίων πλοίων Μπακόπουλου και Σάββα στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας» κατά την οποία, κληθήκαμε να συμβάλλουμε με το θεσμικό μας ρόλο στην ενίσχυση του αιτήματος της τοπικής αρχής, πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό ζήτημα συνοψίζεται στην οριστική και μόνιμη χωροθέτηση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη διάλυση πλοίων στην περιοχή πέριξ των Ναυπηγείων Ελευσίνας και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ειδικότερα, το αίτημα που συνάδει πλήρως με τις αποφάσεις της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ελευσίνας σχετίζεται με την παραχώρηση της χρήσης των πρώην διαλυτηρίων πλοίων Μπακόπουλου και Σάββα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Από την πλευρά μας, τοποθετηθήκαμε κατά τη σύσκεψη της 21ης Ιουλίου 2017 μέσω κοινής μας επιστολής, δηλώνοντας ότι η εν λόγω επιλογή είναι η αρτιότερη για ολόκληρη την περιοχή και τις αναγκαίες, αλλά ορθά χωροθετημένες, επενδύσεις εκεί όπως και η πλέον συμφέρουσα για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων και για το Δήμο Ελευσίνας γενικότερα, δεδομένου μάλιστα ότι η Ελευσίνα θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.
Ταυτόχρονα, η παραπάνω δήλωσή μας αποτελεί εκδήλωση διαρκούς συμπαράστασης και συνεχούς αρωγής στους αγώνες και τις ενέργειες των κατοίκων και των φορέων της Ελευσίνας για την κατάκτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους.
Με τις σκέψεις αυτές, παρακαλούμε όπως προγραμματίσουμε άμεσα μία ευρεία σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή των συναρμοδίων φορέων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να διερευνήσουμε τις προϋποθέσεις που θα συνθέτουν τα αιτήματα των επενδυτών με τις ουσιαστικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας προς όφελος όλων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Οι Βουλευτές Αττικής ΣΥΡΙΖΑ
Αριστείδης Μπαλτάς
Νάσος Αθανασίου
Πάνος Σκουρολιάκος
Γεώργιος Πάντζας
Γιάννης Δέδες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here