Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ Τσουκαλά, η διαχείρηση των απορριμάτων, θα πρέπει να στηριχτεί στους παρακάτω άξονες :

Α. Η διαχείριση των απορριμμάτων οφειλει να είναι δικαίωμα και υποχρέωση των ίδιων των Δήμων. Αυτοι αποφασίζουν τον τρόπο διαχείρισης καθως και τους χώρους επεξεργασίας. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς εξετάζουν τη νομιμότητα της επένδυσης. Αυτό επιτάσσει η αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης έναντι της κεντρικής εξουσίας.

Β. Η αυτονομια στη διαχείριση των απορριμμάτων εκτος των άλλων προτερημάτων (αυτοτέλεια και αυτονομία στις αποφάσεις, εξοικονόμηση πόρων) ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό ιδεολογικά και πολιτικά τη λογική της πρόσθεσης απορριμμάτων από άλλους δήμους. Αφού εμείς διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα μας και δεν επιβαρυνουμε άλλους έχουμε δικαίωμα να απαιτουμε ίδια μεταχείριση. Όπως δεν επιβαρυνουμε δεν πρέπει να επιβαρυνθουμε.

Γ. Επομένως είναι προς το συμφέρον όλων των δήμων αλλά και προσφορά στο αγώνα ώστε το Μελετανι να μην γίνει χώρος απόθεσης απορριμμάτων όλης της Αττικής η συμμετοχή του Δήμου Μάνδρας στην προσπάθεια των τριών δήμων (Ελευσίνας, Σαλαμίνας, Μεγάρων) για την από κοινού διαχείριση των απορριμμάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here