Εχθές 1 Αυγούστου 2017 η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, με κατά πλειοψηφία απόφαση παρέλαβε την μελέτη για την αξιοποίηση των ανενεργών λατομείων της Αττικής. Η μελέτη ως γνωστόν, προτείνει διάφορους χώρους για μελλοντικούς υποδοχείς απορριμμάτων με σαφή προσανατολισμό τα λατομεία στην Δυτική Αττική.

Στην συνεδρίαση ο Δήμος Ελευσίνας εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά και από τον εντεταλμένο σε θέματα περιβάλλοντος Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Στην παρέμβαση που έγινε, αφού καυτηριάστηκε το γεγονός ότι η μελέτη έγινε εν κρυπτώ και παραβύστω και όχι εν γνώσει των Δήμων. Ωστόσο, ζητήθηκε από την πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη κα Ρ. Δούρου, το παραδοτέο της μελέτης να βγει σε διαβούλευση και να μην προχωρήσει ο ΕΔΣΝΑ σε χωροθετήσεις χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Δήμων. Αναφέρθηκε, ότι η Ελευσίνα, τα Μέγαρα και η Σαλαμίνα έχουν πραγματοποιήσει μελέτη για την διαχείριση του συνόλου των απορριμμάτων τους. Η μελέτη υποβλήθηκε στην Ε.Ε. και αναμένεται η σχετική απόφαση.

Τονίστηκε πως ο Δήμος Ελευσίνας είναι υπέρ της υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί το σύνολο των απορριμμάτων της Αττικής στην περιοχή νας και ειδικά στο Μελετάνι.

Η κα Δούρου, δεσμεύτηκε ότι θα διαβουλευθεί με τους Δήμους και ότι σε επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε. θα συζητηθεί το θέμα της μελέτης που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ελευσίνας.

“Ο αγώνας για να μην γίνει το Μελετάνι χωματερή θα είναι δύσκολος και απαιτεί συστράτευση όλων των δυνάμεων της περιοχής.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here