Το νέο σκηνικό που διαμορφώνει η συνένωση και επανεκκίνηση της Κεντροαριστεράς τρομάζει το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως διαφαίνεται από τους όψιμους διθυράμβους του Πρωθυπουργού για την πορεία και την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Για τις πρωθυπουργικές σειρήνες ανήμερα την 3η Σεπτέμβρη, ωστόσο, τα αφτιά δεν είναι ανοικτά όχι μόνον στην ιστορική έδρα της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά σε κάθε κομματική έδρα που έχει ενεργοποιηθεί για την επιτυχία του κεντροαριστερού εγχειρήματος. Οι οξύτατες αντιδράσεις, εξάλλου, στην απόπειρα Τσίπρα να καπηλευθεί το έργο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ μεγαλώνουν το χάσμα με την ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη, το οποίο είναι προφανές ότι ευελπιστούσε να γεφυρώσει ο Πρωθυπουργός με την επίμαχη παρέμβασή του. Τα μηνύματα για μια «νέα αλλαγή» που εξέπεμψε η Φώφη Γεννηματά χθες το βράδυ από την επετειακή εκδήλωση του Ζαππείου, αποτελούσαν σε μεγάλο βαθμό απάντηση και στους σχεδιασμούς του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου.

«Σήμερα, 43 χρόνια μετά, καλώ και καλούμε όχι μόνο τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, αλλά όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε όλη την Ελλάδα σε μια νέα εγρήγορση, σε μια νέα συμμετοχή» ανέφερε η Γεννηματά, σχολιάζοντας τα νέα δεδομένα.

Η Φώφη Γεννηματά προσπαθεί να πιστωθεί την υπόθεση νέου ενιαίου φορέα, την ώρα που οι υποψηφιότητες για την ηγεσία δίνουν και παίρνουν.

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει επίσημη θέση, καθώς θεσμικά δεν λειτουργεί. Όμως η ομάδα των στελεχών που δρούν και οργανώνουν το κόμμα στην Ελευσίνα και την Μαγούλα φαίνεται να περιμένουν την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για να πάρουν την τελική τους απόφαση, έχοντας ολοκληρωμένη εικόνα για τους υποψηφίους.

Όπως όλα όμως δείχνουν, στην πόλη θα υπάρξουν 2 τάσεις με διαφορετική δυναμική που θα πρόσκεινται σε διαφορετικό υποψήφιο η καθεμία.

Κλειδί για το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι και η επιλογή που θα κάνει η κεντροαριστερή παράταξη του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, που έχει μεγάλες δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here