Στην κούρσα για την ηγεσία του υπό σύσταση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς εισήλθε και επίσημα την Παρασκευή και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής της Ελιάς και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

«Η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους άλλους να τη φέρουν. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται αξιοπρέπεια και ευημερία. Κυρίως όμως χρειάζεται να θυμηθεί ότι το όνειρο μπορεί να σβήσει από τον ορίζοντα μας, την παρακμή και τη μιζέρια» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που ανήρτησε στον προσωπικό του ιστότοπο ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος έγινε έτσι ο… έβδομος που διεκδικεί την αρχηγία του χώρου (οι εκλογές θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου).

Η ανακοίνωση του κ. Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

«Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς.

» Η δημιουργική προσπάθεια που ξεκινάμε είναι η απαρχή για τη συγκρότηση της παράταξης που φιλοδοξούμε να ηγηθεί στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Τα κόμματα τα γεννούν οι κοινωνικές ανάγκες και όχι οι φιλοδοξίες· και στη χώρα μας οι ανάγκες είναι πολλές. Είναι η ανάγκη των πολλών, έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης, που αναζητεί απαντήσεις και χρειάζεται επειγόντως λύσεις.

» Ενα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εξαθλιώθηκε, τα εισοδήματα συνεχώς συρρικνώνονται, η ανεργία καλπάζει και οι νέοι φεύγουν. Συνεχίζει να κυριαρχεί η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία.

» Το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να θωρακίσει εγκαίρως τη χώρα και στη συνέχεια ένα μεγάλο τμήμα του επένδυσε στη κοινωνική απελπισία, στο διχασμό και όχι στην εθνική συνεννόηση, στη ρεαλιστική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης.

» Το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό. Η δημοκρατία μας χρειάζεται μια παράταξη που θα σέβεται τους θεσμούς, που θα τη μπολιάσει με σύγχρονες ιδέες και νέο ήθος.

» Μια παράταξη που θα συγκρουστεί με τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος.

» Μια παράταξη που θα αγωνιστεί για τη δημιουργία νέων και πολλών ευκαιριών για όλους, με αξιοκρατία και σεβασμό στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

» Μια παράταξη με αυτόνομη πολιτική δράση.

» Μια παράταξη που θα νοιάζεται για τη γενιά των γονιών μας και θα οραματίζεται για τη γενιά των παιδιών μας.

» Η συμμετοχή σας αποτελεί εγγύηση, ώστε η προσπάθεια αυτή να μην εξελιχθεί σε μια ευκαιριακή συγκόλληση δυνάμεων.

» Γυρίζουμε σελίδα με αυτούς που θέλουν να κάνουν και όχι με όσους θέλουν να γίνουν.

» Υπόσχομαι να δουλέψω με αφοσίωση, θάρρος και ειλικρίνεια.

» Η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους άλλους να τη φέρουν. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται αξιοπρέπεια και ευημερία. Κυρίως όμως χρειάζεται να θυμηθεί ότι το όνειρο μπορεί να σβήσει από τον ορίζοντα μας, την παρακμή και τη μιζέρια».

Είχαν προηγηθεί: ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Γιάννης Μανιάτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και φυσικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία επισημοποιεί επίσης εντός της Παρασκευής, την υποψηφιότητά της. Αυτό σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι καλούνται μέχρι τον Νοέμβριο να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά πρόσωπα, γεγονός που όπως σημειώνουν αναλυτές, ναι μεν προσφέρει στο εγχείρημα έναν χαρακτήρα πανστρατιάς της δημοκρατικής παράταξης, όμως παράλληλα το απειλεί με απαξίωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here