Σε ανοικτό κάλεσμα στελέχωσης του κοινωνικού φροντιστηρίου της πόλης, προέβη ο Δήμαρχος Ελευσίνας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Σε επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε από τον Δήμο Ελευσίνας αναφέρονται τα εξής:
“Ο Δήμος Ελευσίνας στο πλαίσιο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής οργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά  το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Πιο συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο εντάσσεται στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας και στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών, με σκοπό την πρόσθετη διδακτική υποστήριξη των μαθητών & μαθητριών της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.
Η εμπειρία των προηγούμενων ετών λειτουργίας μας απέδειξε πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες αναφορικά με το κόστος της προετοιμασίας των μαθητών για τις  εξετάσεις αλλά και στη βάση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών στη γνώση και την εκπαίδευση, καθιέρωσαν σύντομα το Κοινωνικό Φροντιστήριο ως μία από τις σημαντικότερες δομές κοινωνικής και αλληλέγγυας ενισχυτικής δομής του Δήμου.
Σε αυτό το πλαίσιο και λαμβάνοντας υπόψη την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών εκπαιδευτικών για την απρόσκοπτη συνέχιση αυτής της προσπάθειας, σας καλώ να συνδράμετε κατά το δυνατό, από τον ελεύθερο χρόνο σας.
Τα μαθήματα που θα διδάσκονται στο Γυμνάσιο & Λύκειο είναι Φιλολογικά , Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία  ενώ για το Δημοτικό Γλώσσα και Μαθηματικά. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά στο 1ο Γυμνάσιο Ελευσίνας (Γυφτέα 27) τις απογευματινές ώρες (16:00-21:00).
Όσοι/ες εκπαιδευτικοί επιθυμείτε να συμμετέχετε, καλείσθε να υποβάλετε την Δήλωση – Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού στο Τμήμα Διαφάνειας, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ελευσίνας (Χατζηδάκη 41 & Δήμητρος, 1ος όροφος), για περισσότερες  πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα  210- 5537216 και 210-5537332.
Υποβολή αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή 22/09/2017
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας καλώ να στηρίξετε και πάλι, όπως εσείς καλά ξέρετε, τη δράση αυτή.
Ο Δήμαρχος,
Γιώργος Τσουκαλάς”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here