Με προηγούμενο δημοσίευμα μας ενημερώσαμε μαθητές και γονείς της Ελευσίνας για το κληροδότημα Σοφίας Σβολάκη, ύστερα από σχετική ενημέρωση του Δημάρχου.                  Η συγκεκριμένη ανάρτηση όμως, ενεργοποίησε και τα αντανακλαστικά του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Λιάσκου, όπου ανέσυρε από το αρχείο του σχετική του τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο από το 2016.                                                     Εμείς σας την παραθέτουμε αυτούσια.                                                                     Εξάλλου μπορείτε να την βρειτε κάτω απο την ανάρτηση του Δημάρχου, μιας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Λιάσκος δεν δείλιασε να την « ποστάρει ».

« ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ

Την Τετάρτη 28/12/2016 στις 7.00 το απόγευμα θα γίνει στο Δημαρχείο Ελευσίνας η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών της πόλης μας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ανάμεσα τους υπάρχουν και παιδιά που δικαιούνται τα ευεργετήματα που προβλέπει το κληροδότημα Σοφίας Σβολάκη. Ένα κληροδότημα που επί 40 χρόνια δεν έχει αποδοθεί στους δικαιούχους σπουδαστές .

Είναι καιρός πλέον η αρμόδια 3μελής επιτροπή που διαχειρίζεται το κληροδότημα και αποτελείται από τον εκάστοτε Δήμαρχο Ελευσίνας ως Πρόεδρο, ένα κληρικό ως εκπρόσωπο της Μητρόπολης και τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ελευσίνας να μεριμνήσει ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν αυτό που τους αναλογεί. Υπενθυμίζω ότι τα τελευταία 40 χρόνια η μη εκτέλεση του κληροδοτήματος είχε ως αποτέλεσμα να πιστωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό 245.000 ευρώ. Σε ερωτήσεις μας στο δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία χρόνια ο Δήμαρχος είχε πει εν τέλει ακριβώς πριν ένα χρόνο στις 28/12/2015 ότι εγκρίθηκαν 30ή 35 αιτήσεις σπουδαστών και ότι σύντομα το Σβολάκειο, η διαθήκη η συγκεκριμένη θα πάρει σάρκα και οστά για τους σπουδαστές που δικαιούνται τα χρήματα. Μέχρι και σήμερα ένα χρόνο μετά η διαθήκη είναι ανενεργή.

Ωραίες οι βραβεύσεις και οι φωτογραφήσεις με τα μπράβο αλλά χρειάζεται και η έμπρακτη υποστήριξη όσων δικαιούνται αυτά που προβλέπει το κληροδότημα. Τα 40 χρόνια αναμονής είναι πολλά …εξάλλου το χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί δεν ανήκει στο Δήμο ούτε προσφέρεται για οικειοποίηση κοινωνικής πολιτικής. »

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here