Σημαντικό είναι το κάλεσμα της Αντιπεριφέρειας, του Δήμου, αλλά και της περιβαντολογικής οργάνωσης ecoeleusis, για άύριο στις 12.30 μμ έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος στην παραλία Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο του Οργανισμού, για την παραχώρηση χώρου για την δημιουργία διαλυτηρίου πλοίων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ecoeleusis αναφέρει : « Σε πλήρη δυσαρμονία με το δημόσιο αίσθημα και παρά την κραυγαλέα αντίθεση με τις χρήσεις γης της περιοχής, ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας  (ΟΛΕ)  – δια του Προέδρου του – επιχειρεί να επανεγκαταστήσει από την πίσω πόρτα, ένα Ναυπηγείο και Διαλυτήριο πλοίων, σε επαφή με τον οικισμό στο Καλυμπάκι.»

Και συνεχίζει : « Χωρίς να υπάρχει για την δραστηριότητα αυτή καμιά άδεια από οποιαδήποτε Αρχή, παρεμποδίζοντας δεκάδες επαγγελματίες της πόλης να ασκήσουν νόμιμη επαγγελματική  δραστηριότητα σε πολεοδομημένη γη, μπλοκάροντας την ολοκληρωμένη ένταξη στο σχέδιο του πολύπαθου οικισμού του Καλυμπακίου, δεσμεύοντας  τις λιγοστές πιθαμές ελεύθερης ακτής στο παραλιακό μας μέτωπο.

Είναι αποφασισμένος και βιάζεται εδώ και καιρό να  λάβει απόφαση καταχρηστικής  και παράνομης παραχώρησης 10,5 στρεμμάτων ακτής στον Όμιλο ΑΦΟΙ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΙ,  την στιγμή που τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ δίνουν τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης και βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης. Και μάλιστα να επιχωματώσει στην συνέχεια άλλα 12 τουλάχιστον στρ. θάλασσας στο Καλυμπάκι.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη και οφείλει να διακόψει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή  κάθε ενέργεια του ΟΛΕ, οφείλει να σεβαστεί τις ομόφωνες αποφάσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου της Ελευσίνας,  της Αντιπεριφέρειας, καθώς και των κοινωνικών και περιβαλλοντικών φορέων της πόλης, οφείλει να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της πόλης για αποχαρακτηρισμό των λιγοστών ελεύθερων τμημάτων των ακτών μας, στην Βλύχα και στο Καλυμπάκι,  και να τα αποδώσει στον Δήμο, και να λάβει άμεσα μέτρα που διευκολύνουν την ανάκαμψη των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,  που ασκούν νομίμως δραστηριότητα στην βιομηχανική περιοχή.

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε αύριο Παρασκευή 29/9, από τις 12.30 το μεσημέρι, στο κτίριο του ΟΛΕ ( Κανελλοπούλου 4 )  για να αποτρέψουμε την λήψη αυτής της παράνομης και καταχρηστικής απόφασης.

Ας μην σταθούμε τέτοια ώρα στην καθυστερημένη αντίδραση του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας.

Γίνε και συ μέρος της λύσης του προβλήματος.

Ειδοποίησε και ενημέρωσε τους συμπολίτες μας και έλα να αποτρέψουμε τα χειρότερα και ανοίξουμε τον δρόμο για τα καλύτερα.

Επιστροφή στην στρεβλή ανάπτυξη του παρελθόντος που έφερε περιβαλλοντικά δεινά και ανεργία στον τόπο αποτελεί όνειδος και παρακμή.

Η Ελευσίνα δυναμικά διεκδικεί το δεσμευμένο θαλάσσιο μέτωπό της.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here