Από την Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Ελευσίνας, λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την Ελευσίνα

Για άλλη μια φορά, και όχι προς έκπληξη όσων ασχολούνται με τα κοινά της Πόλης μας, εκτενή ρεπορτάζ στον τύπο και τα ΜΜΕ καλύπτουν την κλωτσιά που έδωσαν με περίσσια ευκολία η Δημοτική Αρχή Τσουκαλά της περιόδου 2010-2014, στην πρόταση της πολυεθνικής Bosch να δημιουργήσει στην Ελευσίνα το νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης οικιακών συσκευών, το οποίο θα δημιουργούσε 800 νέες θέσεις εργασίας.

Η τότε αρνητική απόφαση του Δήμου Ελευσίνας είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του εργοστασίου που διατηρεί η εταιρεία στο Ρέντη και την απόλυση εργαζομένων.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι σημαντικά.

Οι ευθύνες πολλές.

Η τοπική κοινωνία διερωτάται τι μπορεί να άλλαξε από τον Ιούνιο του 2010, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο Μαγούλας ενέκρινε με ψήφους 9 υπέρ και 3 κατά, το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που επέτρεπε την επένδυση της Bosch, με βάση το οποίο τον Ιούλιο του 2010 η εταιρία υπέγραψε με την «Τιτάν» προσύμφωνο αγοράς οικοπέδου 150 στρεμμάτων.

Τι μεσολάβησε εν τέλει και από τον Φεβρουάριο του 2011, όπου ο Καλλικρατικός πλέον Δήμος Ελευσίνας έδωσε έγκριση ( με 24 ψήφους υπέρ και 2 κατά ), για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που επέτρεπε την τόσο μεγάλη και σοβαρή επένδυση, έως τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας έβαλε μπλόκο στην επένδυση με «ξαφνική επέκταση» των ορίων γενικής κατοικίας μέχρι το Θριάσιο Νοσοκομείο;

Γιατί θυσιάστηκαν τα 100 στρέμματα πρασίνου, που η Bosch συμπεριλάμβανε στο χώρο μεταξύ του εργοστασίου και του Θριασίου Νοσοκομείου;

Αλήθεια όλοι εκείνοι που ψήφιζαν μετρώντας την οικολογική τους ευαισθησία στις πλάτες των ανέργων του Θριασίου Πεδίου, μπορούν να μας πουν σήμερα, πόσο πράσινο υπάρχει σήμερα στην περιοχή;

Το παράλογο δε, της ιστορίας είναι πως ο αποθανών πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας Γ. Αμπατζόγλου ήταν υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης, ενώ ο προερχόμενος από τον ίδιο δημοτικό συνδυασμό και διάδοχός του, κ. Γ. Τσουκαλάς με δηλώσεις του παρότρυνε την καταψήφισή της, όπως και τελικά έγινε.

Η Bosch φυσικά δεν έχασε τον προσανατολισμό των επενδύσεων και βρήκε τον δρόμο της στην Πολωνία και την Τουρκία.

Την ώρα που εργαζόμενοι άλλων χωρών απολαμβάνουν τον δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια, ενώ η πόλη μας από την άλλη ασθμαίνει, βλέπει τις επενδύσεις να χάνονται, να τις διώχνουν οι τοπικές αρχές σαν να είναι ό,τι χειρότερο και με σημαία ή μάλλον χαλί την πολιτιστική πρωτεύουσα καλύπτουν όλες τις χαμένες ευκαιρίες.

Η ειρωνία είναι δε, ότι ενώ η Δημοτική Αρχή ζητωκραυγάζει για την επένδυση της Εταιρείας Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, εκείνη αν η επένδυση γινόταν στα όρια της δεν θα την ενέκρινε (ή καλύτερα θα έβρισκε χίλιες δικαιολογίες για να μην γίνει)

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν και περιμένουν οι απαντήσεις.

Γιατί χάσαμε άλλη μία επένδυση;

Γιατί βάλαμε φρένο;

Γιατί δημιουργήσαμε πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε;

Θέλει η Δημοτική Αρχή μια καλύτερη Πόλη για τους κατοίκους της;

Και αν ναι, ΠΩΣ;

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here