Από τις εννιά το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την Μάνδρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες και θα αξιολογήσει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών.

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την παροχή αποζημίωσης στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αιτήσεις θα δέχεται και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για δωρεάν παροχή βασικών εργασιών αποκατάστασης σε πληγείσες κατοικίες, σε μια προσπάθεια να «κλείσουν» ταχύτερα οι πληγές στην περιοχή.

Καθώς τα κλιμάκια της Περιφέρειας και του υπουργείου Υποδομών ολοκληρώνουν την καταγραφή των ζημιών στη Μάνδρα, ξεκινά σήμερα η διαδικασία αποζημίωσης των πλημμυροπαθών. Οπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υποδομών, οι ενδιαφερόμενοι (ιδιοκτήτες/ενοικιαστές/με δωρεάν παραχώρηση) μπορούν να διεκδικήσουν την εφάπαξ ενίσχυση των 5.000 ευρώ για τις κατοικίες τους καταθέτοντας αίτηση στον πρώτο όροφο του δημαρχείου Μάνδρας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι αιτήσεις θα κατατίθενται με αλφαβητική σειρά.

Παράλληλα, το ΤΕΕ ξεκινά σήμερα να δέχεται αιτήματα πλημμυροπαθών για την προσφορά βασικών εργασιών αποκατάστασης των κατοικιών τους. Το γραφείο υποδοχής των αιτήσεων θα λειτουργήσει στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κέντρο της Μάνδρας (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. – 2 μ.μ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here