Οργανωμένη απάντηση στα χρόνια προβλήματα που ήρθαν στην επιφάνεια με την τραγωδία της Μάνδρας, θα αναζητηθούν σε περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο για τη Δ. Αττική, που θα διοργανώσει η Κυβέρνηση σε Ελευσίνα και Μέγαρα το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Στόχος για το συνέδριο είναι να τεθεί σε ανοιχτό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους τοπικούς Παραγωγικούς Φορείς η ανασυγκρότηση μιας περιοχής με πολύ μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, καθώς και ελλείψεις στις υποδομές, όπως αυτές που αναδείχθηκαν μετά την τραγωδία με τους 23 νεκρούς στην Μάνδρα.

Εκτός από τα έργα υποδομής που απαιτούνται να γίνουν στην περιοχή, στο συνέδριο θα συζητηθούν χωροταξικά προβλήματα, το θέμα των λιμανιών της Ελευσίνας και της Νέας Περάμου, τα τοπικά περιβαλλοντικά προβλήματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα αυξημένα λόγω της βιομηχανίας και των διυλιστηρίων, το ζήτημα των ελεύθερων χώρων κα.

Σημαντικό στοιχείο του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής επιδιώκεται να αποτελέσει η φιλοξενία από την Ελευσίνα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Έτσι όλα τα βαριά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, που θα είναι και οι  δύο τελευταίοι ομιλητές το απόγευμα της Κυριακής, θα είναι σε Ελευσίνα και Μέγαρα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Έφη Αχτσιόγλου, Σωκράτης Φάμελλος, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας και Παν Κουρουπλής, είναι μερικά από τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα δώσουν το παρόν στο Συνέδριο, με ομιλίες και συζητήσεις, ενδεικτικό της σημασίας και της ουσίας που δίνει η κυβέρνηση της Αριστεράς στην κοινωνία και τους πολίτες,  της “περιθωριοποιημένης” και πολλές φορές “υποβαθμισμένης” από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, πολυπληθή, λαϊκή περιοχή της Αττικής.

Φυσικά με όλες τους τις δυνάμεις στηρίζει το Συνέδριο ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, που πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις, βλέπει αλλά κυρίως ακούει κόσμο από τις δύο περιοχές.

Από την μεριά μας καλή επιτυχία στις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Μακάρι να αποτελέσει την αρχή για την αλλαγή στην περιοχή μας.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Συλλαλητήριο ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Δεκέμβρη 6.30μ.μ. Ηρώων Πολυτεχνείου απέναντι από την πλατεία Ηρώων Ελευσίνας
  Πρόκληση πάνω σε πτώματα το “αναπτυξιακό συνέδριο” φιέστα
  Το θράσος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και της ΝΔ δεν έχει όριο
  Αφού με τις πολιτικές τους άφησαν περιουσίες να πνιγούν στη λάσπη και δολοφόνησαν 24 ανθρώπους, τώρα γυρνάνε στον τόπο του εγκλήματος, παίζοντάς το σωτήρες.
  Η μεν κυβέρνηση για να διοργανώσει φιέστες με το “αναπτυξιακό συνέδριο” στις 16 και 17 Δεκέμβρη, η δε ΝΔ για να τάξει αντιπλημμυρικά έργα.
  Ο πραγματικός λόγος του συνεδρίου δεν είναι για να παρθούν μέτρα για τους πληγέντες, αλλά η ενίσχυση της περιοχής του “Θριασίου” ως διαμετακομιστικού και βιομηχανικού κέντρου. Θα συζητήσουν πώς θα ενισχυθεί η πολιτική αυτή, που δημιούργησε εξαρχής το πρόβλημα, με μοναδικό κριτήριο τον πολλαπλασιασμό των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας, παραχωρώντας της ακόμα μεγαλύτερες εκτάσεις γης, βουνών, ρεμάτων και δασών.
  Αυτός ο δρόμος, αυτές οι πολιτικές δεν μπορούν να λύσουν τα δικά μας προβλήματα. Δεν μπορούν να καθαρίσουν το “Θριάσιο” από τη ρύπανση. Δεν μπορούν να μας εξασφαλίσουν ότι δεν θα τιναχτούμε στον αέρα αν γίνει ατύχημα μεγάλης έκτασης στη βιομηχανική περιοχή. Δεν θα αντιμετωπίσουν την άναρχη δόμηση και τα ακατάλληλα σπίτια για τη λαϊκή κατοικία. Δεν θα μας δώσουν δουλειές με δικαιώματα.

  Οι λαϊκές ανάγκες είναι στον αντίποδα της καπιταλιστικής κερδοφορίας
  Τα έργα που πραγματικά έχουν ανάγκη οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής, ώστε να μην κινδυνεύουν στην πρώτη μπόρα, ώστε να μην κινδυνεύουν από πυρκαγιές και σεισμούς, είναι ασύμφορα οικονομικά για αυτούς, δεν τα επιλέγουν γιατί δεν είναι ανταποδοτικά, δεν είναι διόδια που φέρνουν κέρδη.
  Τα κέρδη για τους βιομήχανους και για την εκάστοτε κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους είναι πιο σημαντικά από τη ζωή των εργαζομένων της περιοχής.

  Γι’ αυτούς τους λόγους, οι κάτοικοι και εργαζόμενοι του “Θριασίου”, μέσα από την οργάνωσή μας στα ταξικά μας Σωματεία πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη. Να σημαδέψουμε τον πραγματικό ένοχο τα μονοπώλια και την εκάστοτε κυβέρνησή τους.

  Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής και Βοιωτίας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου και Καλλυντικών, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας – Ασπροπύργου – Μάνδρας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας – Μάνδρας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας (μέλος της ΟΓΕ), Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και Προαστίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here