Όπως ορθά αναφέραμε σε άρθρο μας, την προηγούμενη εβδομάδα, ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, επρόκειτο να προβεί σε κάποιες μικρές αλλαγές στο σχήμα της διοίκησης με φόντο προφανώς τις Δημοτικές Εκλογές του ερχόμενου έτους.

Η επιβεβαίωση του άρθρου μας σφραγίστηκε από την παραίτηση της προέδρου δημοτικού συμβουλίου Οικονόμου Δέσποινας, η οποία πιθανά να έγινε μετά από συνεννόηση και όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο.

Να σημειωθεί πως δεύτερη αντικατάσταση προέδρου δημοτικού συμβουλίου εντός μίας θητείας (εν προκειμένω 5 έτη) δεν προβλέπεται από τον αντίστοιχο κώδικα που διέπει τους δήμους, οπότε ο μόνος δρόμος για την αντικατάσταση της προέδρου ήταν η “παραίτηση” της.

Το σχετικό κάλεσμα για την διεξαγωγή του επόμενου δημοτικού συμβουλίου που θα αποδεχθεί την παραίτηση της κυρίας προέδρου και θα εκλέξει τον νέο, έχει ως εξής:

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/06 με τίτλο «Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας», και του άρθρου 64 παρ. 7 καθώς και των παρ. 1 & 2 του ιδίου άρθρου του Ν. 3852/10 καλείστε την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:30 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Αποδοχή παραίτησης από το αξίωμα Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
2. Εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας αναμένεται να εκλεγεί ο Κριεκούκης Θανάσης, ο οποίος παρ’ όλα αυτά έχει επανηλλειμένα τονίσει από προσωπικές του αναρτήσεις στο διαδίκτυο και δημόσιες τοποθετήσεις, πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here