Μετά από μία συγκινητική τοποθέτηση παραίτησης της πρώην προέδρου Δέσποινας Οικονόμου, την σκυτάλη στην προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου ανέλαβε ο Θανάσης Κριεκούκης.

Η κα Οικονόμου ευχαρίστησε όλους και ιδιαιτέρως τις βοηθούς της που στελεχώνουν το γραφείου του προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα έκανε σαφές το γεγονός πως η παραίτηση της οφείλεται  σε συμφωνία που είχε γίνει με τον Δήμαρχο ένα χρόνο πριν, δηλαδή όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της.

Αρκετή αναφορά από όλους του δημοτικούς συμβούλους, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, έγινε στο ότι η κα Οικονόμου άσκησε τα καθήκοντα της άψογα, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστορία του Δήμου Ελευσίνας.

Η δυσαρέσκεια όμως κάποιων συμβούλων που τοποθετήθηκαν δεν έλειψε, καθώς έκαναν λόγο για συμφωνίες “μοιράσματος πίτας” με φόντο τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2019, τοποθετήσεις που σίγουρα έφεραν την κα Οικονόμου σε αμήχανη θέση.

Ο νέος πρόεδρος Θανάσης Κριεκούκης με την σειρά του, αφού ανέφερε πως είναι το ουσιαστικότερο αξίωμα που αναλαμβάνει στην πολιτική του σταδιοδρομία, ευχαρίστησε όσους τον εμπιστεύτηκαν στη θέση αυτή και τόνισε πως θα προσπαθήσει για το καλύτερο του θεσμού.

Αργά το βράδυ ο νέος πρόεδρος προέβη σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέροντας τα εξής:

Ξεχωριστή ημέρα για εμένα η σημερινή αφού από τις διαδικασίες εκλογής νέου προεδρείου στον Δήμο μας, εξελέγην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ευχαριστώ τον Δήμαρχο μας Γιώργο Τσουκαλά για την τιμή που μου έκανε να με προτείνει για πρόεδρο και τους συναδέλφους που με ψήφισαν.
Επίσης να ευχαριστήσω την απερχόμενη πρόεδρο Οικονόμου Δέσποινα,για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων κατά την διάρκεια της θητείας της.
Η Δέσποινα με την παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια στην Δήμο μας, κοσμεί την κοινωνία και την Ελευσίνα μας.
Η εμπειρία, η γνώση της και η πλήρης κατάρτιση της στα θέματα του Δήμου την έκαναν πολύ χρήσιμη για τον τόπο μας, αλλά και καλή συνάδελφο.
Το δημοτικό συμβούλιο, ιδιαίτερα αυτή τη κρίσιμη περίοδο που η Ελευσίνα μας έχει επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, θα κληθεί να συμβάλλει με τον τρόπο του στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται. Δηλώνω έτοιμος να ανταποκριθώ σ’ αυτήν την πρόκληση και με τη βοήθεια όλων να συμβάλλουμε παραγωγικά και γόνιμα στην προσπάθεια που έχει ήδη αρχίσει για την Ελευσίνα που ονειρευόμαστε, την σύγχρονη πόλη που επιθυμούμε και που μας αξίζει.!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here