Επανερχόμαστε κλείνοντας το μεγάλο θέμα των ημερών που απασχόλησε τους πολίτες όλους του Δήμου, αυτό της δημοσκόπησης μας.

Προχθές, ανακοινώθηκαν τα σύντομα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μας περί καταλληλότητας και πρόθεσης ψήφου. Σήμερα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε αναλυτικά κάποια ακόμα μέρη της δημοσκόπησης που δείχνουν το βάθος και την εγκυρότητα της. Τονίζουμε πως η δημοσκόπηση γίνεται στην υπόθεση πως οι Α. Οικονόμου, Θ. Μαυρογιάννης και Μ. Βαρδαβάκης θα είναι υποψήφιοι καθώς δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη επίσημα την υποψηφιότητα τους.

Αρχικά οι συμπολίτες μας σε ποσοστό 93% επιθυμούν υποψήφιο χωρίς κομματική υποστήριξη.

Έπειτα στην ερώτηση “Είστε ευχαριστημένοι από το έργο της Δημοτικής Αρχής από το 2014 έως και σήμερα;” οι πολίτες απάντησαν ως εξής:

Στα πλαίσια της καθαριότητας, στον άξονα βαθμολογίας από 0-10, οι απαντήσεις κατά μέσο όρο βρέθηκαν σε βαθμό 4.2, λίγο χαμηλότερα οι υποδομές με μέσο όρο βαθμολογίας στο 3.27, ενώ στα θέματα νέων τεχνολογιών φαίνεται να συμπληρώνει την χαμηλότερη βαθμολογία 2.85.

Στα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 οι απαντήσεις οι εξής: στην ερώτηση “Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Ελευσίνα 2021», είστε ενήμερος για τις σχετικές δράσεις;το 57% απάντησε ΟΧΙ, το 40% ΝΑΙ, ενώ το 3% απάντησε “Δεν ξέρω / Δεν απαντώ”. Στην δεύτερη ερώτηση που αφορά το ίδιο θέμα – “Από την ημερομηνία που η Ελευσίνα επελέγη ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, πιστεύετε πως έχει αλλάξει κάτι στην πόλη;” οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 70% πως “Δεν έχει αλλάξει κάτι”,  16% “προς το χειρότερο” και 14% “προς το καλύτερο”.

2014  |  2019

Σχετικά με την συμμετοχή του στις Δημοτικές εκλογές του 2014 & 2019 οι ερωτήσεις μοιράστηκαν ως εξής: 92% των ερωτηθέντων συμμετείχαν στις Δημοτικές Εκλογές του 2014, ενώ οι υπόλοιποι όχι – 91% δηλώνουν πως θα συμμετέχουν στις Δημοτικές Εκλογές του 2019, 5% δεν έχουν αποφασίσει ακόμη και 4% δηλώνουν πως δεν θα συμμετέχουν.

Σχετικά με το ποιον υποψήφιο είχαν επιλέξει το 2014 οι πολίτες απάντησαν με βάση το παρακάτω διάγραμμα:

Τέλος, ένα πολύ σημαντικό θέμα, αυτό των διαρροών των ψηφοφόρων.

Εξετάζοντας τις διαρροές μεταξύ κάποιων υποψηφίων του 2014 (Τσουκαλά, Τόλη, Βιλλιώτη) εξάγονται τα εξής συμπεράσματα:

Ο Δήμαρχος Γιώργος Τσουκαλάς φαίνεται χάνει δύναμη και από τον Αργύρη Οικονόμου, αλλά και μεγάλο μέρος από τον άλλοτε αντιδήμαρχό του Θανάση Μαυρογιάννη. Πιο συγκεκριμένα οι διαρροές ψηφοφόρων προς τον Α. Οικονόμου αγγίζουν το 29%, ανώ προς τον Θ. Μαυρογιάννη 14%.

Οι δυνάμεις του πρώην υποψηφίου Βασίλη Τόλη φαίνεται να μετακινούνται κατά 66% προς τον Α. Οικονόμου, ενώ ένα 12% φαίνεται να κερδίζει ο Θ. Μαυρογιάννης. Ο νυν Δήμαρχος φαίνεται να αποσπά από τις δυνάμεις του κ. Τόλη μόνον το 2%.

Τέλος, οι δυνάμεις του κ. Βιλλιώτη “κουμπώνουν” κατά 70% στον Α. Οικονόμου και κατά 10% στον Δήμαρχο Γ. Τσουκαλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here