Μία ακόμα πιθανή υποψηφιότητα μαρτυρά το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο συνδυασμός Ενεργή Συμπολιτεία το απόγευμα της Τρίτης 30 Οκτωβρίου 2018.

Ο συνδυασμός που το 2014 κατέβηκε με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες, σε μία περίοδο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την στήριξη του στον συνδυασμό του κ. Τσουκαλά, γεγονός το οποίο πιθανά να σημαίνει μεταφορά των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τον συνδυασμό του κ. Δημάρχου.

Η ανακοίνωση έχει ώς εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΥΣΕΣ – ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Η Δημοτική κίνηση  “ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ” δραστηριοποιείται ως δημοτικός συνδυασμός τα τελευταία πέντε  χρόνια με γνώμονα το το συμφέρον της πόλης, ιδωμένο από την πλευρά των κινημάτων   των συμπολιτών μας.

Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε μάχες, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής και την αλλαγή προοπτικής  στις πόλεις μας, στην Ελευσίνα και την Μαγούλα.

Με πυξίδα πάντα τις δημοκρατικές, ανοιχτές διαδικασίες:
– Στηρίξαμε πρωτοβουλίες και αιτήματα κινημάτων πολιτών, από τα οποία προερχόμαστε  (διατήρηση πρασίνου στο Καλυμπάκι, απόδοση παραλιακού μετώπου στην πόλη, εναντίωση σε σχέδια δημιουργίας διαλυτηρίου πλοίων, μεταφορά λιμανιού, απαγόρευση διέλευσης φορτηγών από το Μπλόκο, συστηματικός περιβαλλοντικός έλεγχος βιομηχανιών,  κ.α.),
– Καταθέσαμε προτάσεις (ολοκληρωμένη διαχείριση  απορριμμάτων, διαδικασία απόδοσης του παραλιακού μετώπου στην πόλη, άμεση μετεγκατάσταση του λιμανιού σε υπάρχουσες λιμενικές εγκαταστάσεις)
– Απαιτήσαμε διαφάνεια στα δημοτικά πράγματα (λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, οικονομικός έλεγχος Αισχυλείων, τεχνικών  προγραμμάτων, διαχείριση χώρων πολιτισμού, κ.α.)
με την πεποίθηση ότι ασκήσαμε  και ασκούμε εποικοδομητικά  τα καθήκοντά μας ως παράταξη της αντιπολίτευσης.

Σήμερα, θεωρούμε, ότι είναι ορατός ο κίνδυνος μιας ακόμη χαμένης τετραετίας στα δημοτικά πράγματα, κρίνοντας από τις επιφανειακές κινήσεις δημιουργίας εντυπώσεων της παρούσας δημοτικής αρχής. Με δική της ευθύνη καμία βασική υποδομή της πόλης δεν άλλαξε και δεν βελτιώθηκε. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε, κανένας χώρος πολιτισμού δεν αποκτήθηκε, οι δύο δημοτικές ενότητες αποδείχτηκαν  αθωράκιστες στα καιρικά φαινόμενα, η ανάκτηση του παραλιακού μετώπου, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, βαλτώνει, όντας εξ αρχής μισή,  το ίδιο και η επαναλειτουργία του τρένου και η προοπτική σύνδεσης με το Αθηναϊκό Μετρό, ενώ το μεγάλο στοίχημα της πόλης –  η πολιτιστική πρωτεύουσα – μετά από δύο χρόνια τείνει να χαθεί, με τις απελπιστικές καθυστερήσεις στο ζήτημα των κτιριακών υποδομών, της οργάνωσης, στελέχωσης και ουσιαστικών προγραμμάτων ανάδειξης της πόλης και της ιστορίας της.

Καθίσταται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη αλλαγής πλεύσης ,  αλλαγής πολιτικής με προτεραιότητα κυρίως στους παραπάνω τομείς.

Τέλος, σ ‘ότι αφορά την παρουσία μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, δηλώνουμε ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση πως δεν συμμετείχαμε , αλλά ούτε  θα συμμετάσχουμε σε παρασκηνιακές, μυστικές και ευκαιριακές συμμαχίες μεταξύ μεγάλων ή μικρότερων  «παραγόντων» της πόλης με σκοπό την μετεκλογική νομή της εξουσίας.

Σκοπός μας παραμένει η περιβαλλοντική αποκατάσταση της πόλης, η εκπλήρωση της ηθικής υποχρέωσης ανάδειξης της πόλης ως πόλου και χώρου πολιτισμού και η υλοποίηση των πολιτικών  δεσμεύσεων  που κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί  από τις κεντρικές κυβερνήσεις, παραμένοντας μέχρι σήμερα κενό γράμμα, με την βεβαιότητα ότι αυτά θα δώσουν άλλη προοπτική στην πόλη, όπως της και μας αξίζει.

Δηλώνουμε  παρόντες και παρούσες στις πολιτικές/δημοτικές  εξελίξεις που έπονται.

Ελευσίνα 29/10/2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here