Σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση προέβη ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ Ελευσίνας, κ Θεοχαρίδης, κατά της απόφασης της επιτροπής ψηφοδελτίων τοπικής αυτοδιοίκησης για την απόφαση της να δοθεί χρίσμα στον κ Τσουκαλά.

Η απόφαση της επιτροπής ψηφοδελτίων βρίσκει αντίθετους, όχι μόνο τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης και Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των Μελών του Κινήματος Αλλαγής στην Ελευσίνα.

Από ασφαλείς πληροφορίες που έχει η δημοσιογραφική μας ομάδα το χρίσμα δόθηκε στον κ Τσουκαλά χωρίς να συνεδριάσει η επιτροπή ψηφοδελτίων, στην οποία επικεφαλής είναι ο κ Καμίνης, αλλά με ανταλλαγή email που το κάθε μέλος της επιτροπής έλεγε την γνώμη του. Μοναδικοί που έφεραν αντίρρηση ήταν η Βουλετής Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Σμέρος, με τον δεύτερο να ζητάει επιτακτικά συνεδρίαση της επιτροπής.

Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι η εγκύκλιος του Κινήματος Αλλαγής στην οποία έχουν συμφωνήσει και ο κ Καμίνης και ο κ Θεοχαρόπουλος, δίνει την δυνατότητα στις Πόλεις κάτω από 40.000 χιλ. κατοίκους το χρίσμα να το δίνει η Νομαρχιακή του Κινήματος, κάτι που στην περίπτωση της Ελευσίνας δεν έγινε.

Απορίες επίσης προκύπτουν και από την εισήγηση του κλιμακίου που ήταν ορισμένο για την Ελευσίνα και που μέλη της είναι ο κ Σαλαγιάννης, η κ Παγκάλου και η κ Δήμου, που δεν έλαβαν υπόψιν τους τις επανειλημμένες εισηγήσεις της Τοπικής Οργάνωσης αλλά και της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Η πρεμούρα των κκ Καμίνη και Θεοχαρόπουλου να δοθεί το χρίσμα στον κ Τσουκαλά ήταν τέτοια που δεν περίμεναν, έστω και για τυπικούς λόγους, να πραγματοποιηθεί η διευρημένη Νομαρχιακή που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23.11.2018.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν τον Γραμματέα της Τοπικής να διαφοροποιήθεί και να δηλώσει την στήριξη του στον Συνδυασμό της «Πρώτης Πόλης» που διαχρονικά στηρίζεται και στηρίζει την Δημοκρατική Παράταξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραμματέα κ Θεοχαρίδη :

“Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε, ότι η αρμόδια επιτροπή ψηφοδελτίων αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής (Επιτροπή Καμίνη) ανακοίνωσε τη στήριξη του Κινήματος στο πρόσωπο του νυν δημάρχου Ελευσίνας κ. Γιώργου Τσουκαλά. Η παραπάνω απόφαση της επιτροπής πάρθηκε, αγνοώντας τις επανειλημμένες εισηγήσεις της Τοπικής μας Οργάνωσης περί μη στήριξης του ως άνω υποψηφίου, κυρίως για να αποφευχθεί ο τορπιλισμός της ενότητας του πολιτικού μας χώρου στην περιοχή, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών στελεχών και μελών της παράταξής μας δεν υποστηρίζει τον “Ενωτικό Συνδυασμό” του κυρίου Τσουκαλά.

Επομένως, η Συντονιστική Γραμματεία του Κινήματος Αλλαγής Ελευσίνας λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αποφάσισε ομόφωνα, ότι από σήμερα συμπαρατάσσεται με τα μέλη του συνδυασμού “Ελευσίνα-Μαγούλα Πρώτη Πόλη”, ο οποίος παραδοσιακά υποστηριζόταν από τη δημοκρατική παράταξη, συντάσσεται δε και σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Κινήματος μας. Δηλώνουμε δε ότι θα στηρίξουμε την όποια αυτοδιοικητική πορεία ακολουθήσει ο παραπάνω συνδυασμός”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here