Με μιά μακροσκελή ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ελευσίνας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με τον Ενωτικό Συνδυασμό στο πλευρό του Δημάρχου Γιώργου Τσουκαλά.

Η υποψηφιότητα αυτή, ήρθε σε μία χρονική περίοδο που ο Ενωτικός συνδυασμός βάλλεται από πολλές πλευρές, δεδομένης της υποψηφιότητας του κ. Μαυρογιάννη (προερχόμενου από τον Ενωτικό Συνδυασμό) και την ώρα που κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι του ίδιου συνδυασμού αμφιβάλλουν για την υποψηφιότητα τους.

Η ανακοίνωση στην προσωπική σελίδα του κ. Κριεκούκη αναφέρει τα εξής:

«Η νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση, νομοτέλεια και διακύβευμα ταυτόχρονα

Ιστορικά η πόλη βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Η Ελευσίνα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021.  Μια εποχή φεύγει και μια νέα έρχεται. Αυτό λοιπόν,  θα συμβεί και στην Αυτοδιοίκηση,  νομοτελειακά.

Το διακύβευμα που προκύπτει αβίαστα  για τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές είναι ένα: θα συρθούμε από τις εξελίξεις που η μετάβαση στην νέα εποχή θα επιφέρει; ή θα καταφέρουμε να τις παρακολουθήσουμε;

Η τετραετία που έρχεται για το Δήμο Ελευσίνας είναι ακριβώς μια τέτοια περίοδος. Μεταβατική και ταυτόχρονα εναρκτήρια της νέας εποχής.

Η όλο και μικρότερη οικονομική εξάρτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Εξουσία, θα την μετατρέψει σε πραγματική αυτοδιοίκηση, με δεδομένο ότι θα πρέπει να δημιουργεί αλλά και να εισπράττει έσοδα και όχι να βασίζεται, αλλά και ταυτόχρονα να βρίσκει άλλοθι στον εναγκαλισμό της με την Κεντρική εξουσία μέσω των επιχορηγήσεων. Στο νέο περιβάλλον πρωταγωνιστές θα είναι οι Δήμοι, οι οποίοι, με σύγχρονη αντίληψη Διοίκησης θα στοχεύουν στην εξωστρέφεια.

Σύγχρονη αντίληψη Διοίκησης, είναι αυτή που αντιλαμβάνεται την νομιμότητα, όχι ως ένα περιοριστικό πλαίσιο όπου μέσα σ’ αυτό μπορούν να κινηθούν οι αποφάσεις της, αλλά ως ένα προστατευτικό πλαίσιο, έξω από το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει επωφελής και σωστή απόφαση για τον Δήμο.

Σύγχρονη αντίληψη Διοίκησης ενός Δήμου, είναι αυτή που εκσυγχρονίζει τους διαύλους της με τις Υπηρεσίες του Δήμου και το έργο τους, βελτιώνοντας έτσι ουσιαστικά την καθημερινότητα του Δημότη και κυρίως την αξιοπρέπειά του, αλλά και διαμορφώνοντας το σωστό υπόβαθρο για το «επιχειρείν» .

Σύγχρονη αντίληψη της Διοίκησης ενός Δήμου, είναι αυτή που έχει ως κτήμα της την γνώση, ότι η επίτευξη των στόχων της περνά μέσα από την συναίνεση των Δημοτών και την συμμετοχικότητα και για τον λόγο αυτό ενεργοποιεί όλα τα μέσα που δίνει ο νόμος στην κατεύθυνση αυτή, με πίστη στην χρησιμότητά τους, κάτι που ο νομοθέτης με πληρότητα έχει προβλέψει.

Η σύγχρονη αντίληψη της Διοίκησης ενός Δήμου, είναι ρηξικέλευθη, καθώς δρα επιτελικά και είναι δεκτική σε νέες ιδέες, μακριά από συντεχνιακές λογικές και αγκυλώσεις, έχοντας πάντα ως μοναδικό κριτήριο και γνώμονα το συμφέρον του Δημότη.

Αγαπητές Συνδημότισσες – Αγαπητοί Συνδημότες

Με αυτή την ανάγνωση των δεδομένων ως προς το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών, αλλά και ως προς τις αρχές οι οποίες πρέπει να διέπουν την Δημοτική Αρχή, για την Διοίκηση του Δήμου, ανάγνωση η οποία αντικατοπτρίζει την πολιτική μου θεώρηση, την δέσμευσή μου προς όλους εσάς, αλλά και το αξιακό μου υπόβαθρο, τίθεμαι στην κρίση σας ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Δήμο Ελευσίνας με τον Συνδυασμό του  Δημάρχου μας Γιώργος Τσουκαλάς Ενωτικός Συνδυασμός Ελευσίνας-Μαγούλας  και

Ζητώ, την στήριξη σας με την ψήφο σας, για μια Ελευσίνα και Μαγούλα με συμμετοχικότητα των δημοτών για ένα Δήμο Ελευσίνας με όραμα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here