Το 2019 είναι γεγονός και πλέον η απόσταση για τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου είναι μικρότερη από 5 μήνες.

Το παζλ των υποψηφιοτήτων στον Δήμο Ελευσίνας έχει σχηματιστεί κατά μεγάλο ποσοστό και εμείς προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε τους στόχους των υποψηφίων κάνουμε μία πρώτη καταγραφή.

Γιώργος Τσουκαλάς – (Ενωτικός Συνδυασμός)

Ο νυν Δήμαρχος φαίνεται να έχει ριχτεί για τα καλά στη μάχη των εκλογών χρησιμοποιώντας σαν βαρύ πυροβολικό τον ίδιο του τον εαυτό.

Με δεδομένο πως σε δύο πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλιου έχει βρεθεί αντιμέτωπος με κομμάτι της Δημοτικής του ομάδας (προϋπολογισμός με απουσίες δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του & ΠΠΕ 2021 με αντίθετη πρόταση ψηφισμένη από συμβούλους του Ενωτικού), ο κ. Τσουκαλάς προσπαθεί να μεταφέρει στον κόσμο το έργο της δημοτικής άρχης, μέσω διαφόρων βίντεο από τον προσωπικό του λογαριασμό. Οι εξ’ απορρήτων του κ. Τσουκαλά, με οργανωτικό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα, φαίνεται να είναι κατά κύριο λόγο ο νυν Αντιδήμαρχος κ. Δ. Τσάτσης & ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ. Κριεκούκης.

Στο παραπολιτκό της υπόθεσης, τα χρίσματα που έλαβε ο Ενωτικός Συνδυασμός από ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα από το Κίνημα Αλλαγής, φαίνεται να δημιουρούν κάποιους πονοκεφάλους στον επικεφαλής, καθώς σχολιάζονται έντονα στους κύκλους της πόλης και με δεδομένο πως η τοπική οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε πως δεν στηρίζει τον Γ. Τσουκαλά.

Αργύρης Οικονόμου – (Συμφωνία Πολιτών)

Αναμφίβολα αποτελεί τον πιο ισχυρό εκλογικό αντίπαλο του Γ. Τσουκαλά. Ο κ. Οικονόμου έχοντας αρκετά υψηλή αναγνωρισιμότητα στην πόλη, φαίνεται να δίνει μεγάλη προσοχή στην διαδικτυακή του επικοινωνία και μαζί με τους συνεργάτες του, τις τελευταίες μέρες, φαίνεται να “οργώνουν” την πόλη.

Μέσω φωτογραφιών που δημοσιεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την προσωπική του σελίδα, φαίνεται ο κ. Οικονόμου να επιλέγει πρόσωπα χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, παρόλα αυτά με μεγάλη δυναμική και κατά πλειοψηφία νέους.

Ο κ. Οικονόμου έχει “προλάβει” όλους τους συνυποψηφίους του, ανοίγοντας ήδη ένα “προεκλογικό γραφείο” στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας και ένα ακόμη στην Μαγούλα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνδυασμός θα εκκινήσει επίσημα την διαδρομή του τις πρώτες στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Νίκος Τσίτσος – (Αλλά-ζουμε ΤΩΡΑ)

Ο κ. Τσίτσος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του εδώ και αρκετό καιρό. Η παρουσία του είναι έντονη σε εκδηλώσεις συλλόγων και σωματείων. Δυνατό χαρτί για τον κ. Τσίτσο αποτελεί η επαγγελματική του κατάρτιση, αφού συνδέεται άμεσα με κάποιες υποδομές της πόλης. Προς το παρόν ο κ. Τσίτσος ανακοίνωσε τους πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του οι οποίοι είναι οι εξής:

  • Τσίτσος Νίκος: Διπλωματούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, καθηγητής ΑΕΝ Ασπροπύργου (υποψήφιος Δήμαρχος).
  • Στάμου Τάσος: Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Λυκειάρχης.
  • Οικονομόπουλος Κώστας: Ιδιωτικός υπάλληλος.
  • Αουρέλια Στερκούδη: Δικηγόρος Αθηνών. Μεταπτυχιακό στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο στο Ε.Κ.Π.Α.
  • Ρούσση-Γκίνη Βασιλική: συνταξιούχος.
  • Χαρίτος Αντώνης: πρώην επιχειρηματίας.

Παναγιώτης Καρποδίνης – (Ενεργή Συμπολιτεία)

Πρόσφατα εντάχθηκε στο δημοτικό Συμβούλιο μετά την παραίτηση του κ. Καββαδία, προφανώς για να αποκτήσει μία εμπειρία ενόψει των εκλογών.

Η Ενεργή Συμπολιτεία πραγματοποίησε εκλογές μελών και εξέλεξε ως επικεφαλής της και υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Καρποδίνη που ευελπιστεί σε μία καλή εμφάνιση στις εκλογές.

Το 2014 η ενεργή Συμπολιτεία υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως μετά από τα γεγονότα των τελευταίων ετών, φαίνεται να μην υπάρχει πλέον έντονη σχέση των δύο πλευρών.

Ο κ. Καρποδίνης φαίνεται να δίνει στίγμα εναλλακτικής προσέγγισης στα πράγματα καθώς προτάσει ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται τα δημοτικά συμβούλια, προτρέποντας νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά. Εκφράζεται προς το παρόν τις περισσότερες φορές με εικόνες από αστοχίες της δημοτικής αρχής σε σημεία της πόλης.

Κώστας Κώνστας – (Λαϊκή Συσπείρωση)

Με μεγάλη έκπληξη για το κοινό ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Κώνστα Κώστα, ετών 30, ο οποίος τίθεται επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο κ. Κώνστας είναι μηχανικός λογισμικού, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Θριασίου – Μεγαρίδας της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ.

Θανάσης Μαυρογιάννης – (?)

Ο κ. Μαυρογιάννης δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τον Ενωτικό Συνδυασμό του κ. Τσουκαλά, όμως πληροφορίες επιμένουν να τον θέλουν υποψήφιο Δήμαρχο, χωρίς όμως αυτό να έχει ανακοινωθεί επίσημα. Σίγουρα κινείται και αναζητεί υποψηφίους. Η επιρροή του σε δυνάμεις του συνδυασμού του κ. Τσουκαλά είναι μεγάλες, σε στελέχη αλλά και σε ωηφοφόρους. Σίγουρα το επόμενο διάστημα προβλέπονται κινήσεις από μέρους του, επισημοποιώντας τα της υποψηφιότητας του.

To be continued..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here