Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου Ελευσίνας, κ. Γιώργου Τσουκαλά στην απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας για άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος στον ίδιο και άλλα 8 πρόσωπα.

Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και πως η δίωξη στο πρόσωπο του οφείλεται στην ιδιότητα του ως πολιτικού προϊσταμένου της Πολεοδομία του Δήμου Ελευσίνας.

Στην ανακοίνωση του στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρει τα εξής:

“Με αφορμή τις διώξεις που ασκήθηκαν για τις φονικές πλημμύρες στην Δυτική Αττική το 2017.

Θα ήθελα να τονίσω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κατανείμει με ορθότητα τις όποιες ευθύνες, όπου αυτές αντιστοιχούν και θα με απαλλάξει από κάθε κατηγορία.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι μολονότι η ένταση των πλημμυρών ήταν μοναδική και ακραία στις Δημοτικές Ενότητες Ελευσίνας και Μαγούλας δεν υπήρξαν θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές, κυρίως σε υπόγεια και οδούς.

Τα ρέματα Σαρανταποτάμου, Σούρες, Κατερίνι άντεξαν και, έστω οριακά, διοχέτευσαν τον όγκο των υδάτων προς τη θάλασσα της Ελευσίνας.

Η σε βάρος μου ποινική δίωξη οφείλεται, προφανώς, στην ιδιότητα μου, ως πολιτικού προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου Ελευσίνας, που έχει αρμοδιότητα και στο Δήμο Μάνδρας για τα εκεί θύματα και τις ζημιές.

Διευκρινίζω ότι στερούμαι κάθε διοικητικής αρμοδιότητας και ευθύνης για εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ορεινής υδρονομίας, για πολεοδομικές παραβάσεις και αστυνόμευση, συντήρηση και διευθέτηση -οριοθέτηση ρεμάτων.

Η περσινή τραγωδία εξακολουθεί να μας πληγώνει και γι αυτό ήμασταν από την αρχή, και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε προσηλωμένοι στην περαιτέρω προσπάθεια θωράκισης του Δήμου μας από ανάλογα φαινόμενα, όπως και τα έργα μας έχουν δείξει.

Άμεση ήταν και η ανάρτηση στήριξης του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών και άλλοτε στενό συνεργάτη του κ. Τσουκαλά, Θανάση Μαυρογιάννη, ο οποίος ουσιαστικά ανέφερε πως δεν μπορεί το γεγονός να χρησιμοποιηθεί για προεκλογικά παιχνίδια από κανέναν.

Ο κ. Μαυρογιάννης αναφέρει τα εξής:

“Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, για τις πλημμύρες της Μάνδρας του 2017,  ασκήθηκε στον Δήμαρχο Ελευσίνας ποινική δίωξη για τα αδικήματα (ή για κάποια από αυτά): 

  • Πλημμύρα από αμέλεια.
  • Ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή.
  • Σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή.
  • Παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως.
Δεν κρύβω την έκπληξη μου για αυτή την εξέλιξη. Πιστεύω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα απαλλάξει τον Δήμαρχο από κάθε κατηγορία, όχι για λόγους συγκάλυψης, αλλά αποδίδοντας δικαιοσύνη.
Ειλικρινά λυπάμαι για την ταλαιπωρία που θα υποστεί τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια του απ᾽αυτή την περιπέτεια. Ελπίζω, ότι δεν θα βρεθεί κανένας που στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου να επιδιώξει να εκμεταλλευτεί αυτή την άδικη για εκείνον δίωξη.
Αντίθετα πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να υποστηρίξουμε την δίκαιη απαλλαγή του από αυτές τις κατηγορίες. 
Κατά καιρούς έχω ασκήσει κριτική στον Δήμαρχο για διάφορα θέματα και έχω σταθεί απέναντι του. Γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση θα προκαλέσει σχόλια και ίσως παρερμηνευθεί. Όμως θεωρώ υποχρέωση μου, και μακριά από κάθε προεκλογική σκοπιμότητα, να σταθώ με το δίκαιο. Και το δίκαιο αυτή τη φορά είναι με τον Δήμαρχο.
Να διευκρινίσω, οτι οπως ειναι γνωστό, στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές , δεν θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Δημάρχου.”
Η τελευταία πρόταση του προαναφερθέντος ήρθε να επιβεβαιώσει τα όσα φημολογούνται στην πόλη, συγκεκριμένα πως δεν θα είναι υποψήφιος με τον Ενωτικό Συνδυασμό.
Παρόλα αυτά ο ίδιος φαίνεται να μην είναι τελικώς και υποψήφιος Δήμαρχος, όπως αρχικώς είχαμε πληροφορηθεί. Στις δημοσκοπήσεις όμως που γίνοται μετριέται κανονικά.
Ως eleusinews.gr εκτιμάμε πως εντός Μαρτίου θα ξεκαθαρίσει αν ο κ. Μαυρογιάννης θα είναι υποψήφιος με κάποιον άλλο συνδυασμό ή όχι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here