Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν άφησε απαρατήρητο το γεγονός πως πολλά μέσα χρεώνουν τη νίκη της Συμφωνίας Πολιτών στη ΝΔ και εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει τα εξής:

Από την πρώτη κιόλας μέρα μετά τις εκλογές τοποθετηθήκαμε ανοιχτά τονίζοντας πως θεωρούμε αρνητικό για το λαό της πόλης μας ότι αναδείχθηκε αυτοδύναμη δημοτική αρχή, ένας συνδυασμός που στηρίχθηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα δηλαδή που μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν μνημόνια, τσάκισαν μισθούς, συντάξεις και σε τοπικό επίπεδο «χειροκροτούν» όλο το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που θέλει τους Δήμους να λειτουργούν σαν ανώνυμες εταιρείες θεωρώντας βασικές ανάγκες του λαού σαν κόστος.

Στις 26 Μαρτίου ο συνδυασμός Συμφωνία Πολιτών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέδωσε μια ανακοίνωση η οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε

“Ουδέποτε ζητήσαμε ή λάβαμε στήριξη από κανένα κόμμα.

Η Συμφωνία Πολιτών είναι μία ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, που θα συνεχίσει να πορεύεται με τις ίδιες αξίες, αρχές και ήθος”.

Αμέσως μετά γίναμε μάρτυρες της διακίνησης αυτής της ανακοίνωσης από μέλη (με πρώτο το γραμματέα) της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Ελευσίνα τα οποία συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Συμφωνίας Πολιτών!

Κατανοούμε βέβαια την σύγχυση του λαού της Ελευσίνας σχετικά με την απόχρωση του εν λόγω συνδυασμού μιας και στο ψηφοδέλτιο του κ. Οικονόμου βρισκόταν (και εκλέχτηκε τελικά δημ. σύμβουλος) νεοεκλεγέν μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Αρχές Απρίλη κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο δημ. σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης σε τοποθέτηση του κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να “λέει τα πράγματα με το όνομα τους” αναφέροντας πως ο Ενωτικός Συνδυασμός του κ. Τσουκαλά είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ ο “ανεξάρτητος” συνδυασμός Συμφωνία Πολιτών του κ. Οικονόμου είχε την στήριξη της ΝΔ. Οι εντονότατες ενστάσεις και λεκτικές επιθέσεις των δημ. Συμβούλων της τότε αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Συμφωνίας Πολιτών απλά ενίσχυσαν τη θέση μας.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην 3η Ιούνη όταν σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα κυκλοφόρησε το ρεπορτάζ που αναφέρει ότι “στους 5 δήμους που συγκροτούν την περιφέρεια Δυτικής Αττικής οι υποψήφιοι της ΝΔ κατάφεραν να κερδίσουν τους 4. Στην Ελευσίνα και στη Φυλή επικράτησαν μάλιστα από την πρώτη Κυριακή”. (ενδεικτικάProtothema.gr, parapolitika.gr)

Εμείς γνωρίζοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα ακολουθήσει κάποια δήλωση διάψευσης από τον κ. Οικονόμου, καλούμε τον λαό της περιοχής να βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα για την νέα δημοτική αρχή και τις “αρχές” της και τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι πραγματική αντιπολίτευση, στο πλευρό των εργαζομένων, θα συνεχίσει να είναι μέσα και έξω από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here