Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με ποσοστό περίπου 40% και 158 βουλευτές έβγαλαν τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών. Με καταμετρημένο το 99,83% των ψήφων, η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 39,85% και εκλέγει 158 βουλευτές σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Σε σχέση με την κοινοβουλευτική δύναμη που είχε μετά τις εκλογές του 2015 η ΝΔ υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των βουλευτών της (158 σήμερα από 75) και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 59 έδρες, αφού στη νέα Βουλή θα έχει 86 βουλευτές από 145 που είχε εκλέξει το 2015.

Το Κίνημα Αλλαγής στη νέα Βουλή θα έχει 22 βουλευτές, από 17 που είχε εκλέξει στις εκλογές του 2015. Το ΚΚΕ θα έχει 15 βουλευτές, ακριβώς την ίδια κοινοβουλευτική παρουσία που είχε και στην προηγούμενη Βουλή. Νεοεισερχόμενα κόμματα η «Ελληνική Λύση» που θα εκπροσωπείται από 10 βουλευτές και το «Μέρα 25» που θα έχει 9 βουλευτές.

Στις 22:45, από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι η Χρυσή Αυγή μένει οριστικά εκτός Βουλής. Η εξέλιξη αυτή σηματοδότησε τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη ΝΔ με 158 βουλευτές.

Η δυτική Αττική επιτέλους ως αυτόνομη εκλογική περιφέρεια εκλέγει 4 βουλευτές, 3 προερχόμενους από την ΝΔ και 1 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπούρας Θανάσης, Λιάκος Ευάγγελος & Κώτσηρας Γιώργος θα εκπροσωπήσουν την περιοχή στο κοινοβούλιο με το κόμμα της ΝΔ. Ο Τσίπρας Γεώργιος εκλέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ πάλεψε για την έδρα όμως το μεγάλο ποσοστο της ΝΔ σε πανελλαδικό επίπεδο δεν του επέτρεψε να “βγάλει” έδρα. Είναι προφανές πως τα υπόλοιπα κόμματα δεν είχαν αξιώσεις για έδρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here