Δεν φαίνεται να ξεκινά με διαθέσεις “χαμηλών τόνων” και “ψύχραιμων συνεργασιών” η λειτουργία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας.

Αυτό άλλωστε φάνηκε και από την τοποθέτηση του Γ. Τσουκαλά (απερχόμενου δημάρχου) ο οποίος προετοίμασε το έδαφος για “σκληρή” αντιπολίτευση.

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00 μμ πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ, η οποία παραδοσιακά έχει 2 θέματα:

  1. Ψήφιση ρόλων για το Δημοτικό Συμβούλιο
  2. Μέλη επιτροπών Οικονομικών & Ποιότητας Ζωής

27-8-2(+/-)1(+/-)1 = ? | Πόσοι ψηφίζουν πρόεδρο;

Όπως έχει ήδη ξαναγραφτεί για πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου προορίζεται ο Γιώργος Ηλιόπουλος, μέχρι σήμερα δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο Ενωτικός συνδυασμός προσανατολίζεται στο να μην ψηφίσει τον προαναφερθέντα για πρόεδρο του ΔΣ.

Δεδομένο θεωρείται πως η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα υπερψηφίσει.

Οπότε η διευρυμένη εμπιστοσύνη είναι στην διάθεση του κ. Καρποδίνη και του κ. Τσίτσου, δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Οπότε αναμένεται ο μέγιστος βαθμός θετικών ψήφων να είναι έως και 17, όπως και ο κατώτερος 15 (όσοι δηλαδή και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης).

Οι “κομισάριοι”

Με ιδιαίτερο ενδιαφέορν αναμένεται και η στελέχωση των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Με δεδομένο τον αναθεωρημένο νόμο για την στελέχωση των επιτροπών, δίνεται η δυνατότητα στον δήμαρχο να προεδρεύει σε αυτές ή να ορίσει για πρόεδρο έναν από τους αντιδημάρχους. Η σύνθεση συνεχίζεται με τουλάχιστον 2 ακόμη αντιδημάρχους 2 συμβούλους από πλευράς συμπολίτευσης και 2 από την αντιπολίτευση.

Εδώ πιθανά να τοποθετηθούν οι 4 σύμβουλοι της συμπολίτευσης που έχουν μείνει χωρίς καμία αρμοδιότητα, καθώς και από την πλευρά της αντιπολίτευσης οι “έμπειροι”.

Είμαστε εδώ να παρακολουθούμε τις εξελίξεις…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here