Ήγγικεν η ώρα.

Την ερχόμενη Τετάρτη, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγες ώρες, στο δημοτικό συμβούλιο θα υπάρχει θέμα με την αποδοχή των παραιτήσεων όλου του προηγούμενου ΔΣ καθώς και θέμα με εκλογή νέων μελών του ΔΣ της Ανωνύμου Εταιρείας του 2021.

Τις τελευταίες ημέρες μετά από έναν καταιγισμό δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων, το κλίμα στην πόλη είναι αρκετά αρνητικό.

Τώρα θα δούμε αν η νέα δημοτική αρχή θελήσει να υπάρξει άλλο κλίμα στη Διοίκηση της ΑΕ.

Διαρροές για τα νέα πρόσωπα του ΔΣ δεν υπάρχουν καθώς όλα γίνονται με αιφνίδιες κινήσεις και υπό άκρα διακριτικότητα.

Θεωρούμε ως δεδομένο, πως θα αναζητηθεί τουλάχιστον για τον ρόλο του/της Προέδρου κάποιο επιφανές πρόσωπο, γνωστό σε Εθνική εμβέλεια το οποίο να μπορεί να πρεσβεύει καλλιτεχνικό κύρος, είτε διοικητικό μέσω του πρότερου βίου.

Θα τολμήσουμε να πάρουμε θέση για την “τριάδα” που στελέχωνε το ΔΣ της ΑΕ στην προηγούμενη σύνθεση και προερχόταν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό φαίνεται ως τακτική να παραμένει.

Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι πρόκειται να τοποθετηθούν στο νέο ΔΣ της ΑΕ, κατ’ ελάχιστον.

Πιθανά να δούμε την τοποθέτηση του σημοτικού συμβούλου κ. Παπαγιάνναρου Δημήτρη, καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την Πολιτιστική προ 2 εβδομάδων, τοποθετήθηκε  δείχνοντας να γνωρίζει επαρκώς κάποια θέματα και έχοντας πρόταση για τον εθελοντισμό.

Δεδομένη θεωρείται και η τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου της αντιπολίτευσης κας Οικονόμου Δέσποινας. Αυτό ίσως επιβεβαιώνεται και από τα λόγια του Δημάρχου κου Οικονόμου Αργύρη που ανέφερε πως θα ήθελε να υπάρχει άτομο της αντιπολίτευσης στο ΔΣ της ΑΕ του 2021. Σε αυτό συνδυάζουμε και το γεγονός πως και κατά το παρελθόν είχε έντονη ενασχόληση με τη διοργάνωση, όπως και καλές σχέσεις με ανθρώπους της διοίκησης.

Μυστήριο αποτελεί ο τρίτος από το δημοτικό συμβούλιο. Είτε θα χρησιμοποιηθεί κάποιος από τους ήδη “αποκατεστημένους” της συμπολίτευσης (γεγονός που θεωρείται δύσκολο) είτε θα τοποθετηθεί κάποιος εκ των συμβούλων Μπάρδη, Βιλλιώτη, Κονδύλη, οι οποίοι προς το παρόν μαζί με τον προαναφερθέντα της συμπολίτευσης, δεν έχουν αξιοποιηθεί κάπου.

Σχετικά με τη συμμετοχή πολιτών στο ΔΣ, είδαμε αρκετούς συμπολίτες να τοποθετούνται στην περασμένη συνεδρίαση επί του θέματος. Πιθανά κάποιοι από αυτούς να ενδιαφέρονται, όμως η συνεχόμενα αρνητική τους στάση μέσω τοποθετήσεων, άρθρων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ίσως αποτελέσει τροχοπέδη στην επιλογή του δημάρχου και του αντιδημάρχου της ΠΠΕ2021.

Ό,τι και να γράφουμε, σημασία έχει η γνώμη του δημάρχου κου Οικονόμου αλλά και του αρμοδίου αντιδημάρχου κου Λιάσκου Δημήτρη.

Η απάντηση την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here