Αλλάζει από φέτος ροή η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Ελευσίνα.

Μάλιστα πρόσφατα σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παππάς Λεωνίδας και ανακοινώθηκε η μεταφορά της παρέλασης από την Νικολαϊδου στην Ηρρώων Πολυτεχνείου, πήραν μέρος εκπρόσωποι των τμημάτων Αστυνομίας & Τροχαίας Ελευσίνας, της Δημοτικής Αστυνομίας, τοπικών φορέων, πολιτιστικών συλλόγων, διευθυντές σχολείων από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, κα. Στη διάρκειά της οι παρευρισκόμενοι πληροφορήθηκαν για τις αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος και δόθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις-απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν.

Ως χώροι συγκέντρωσης-αναμονής των τμημάτων που θα παρελάσουν ορίστηκαν ο αύλειος χώρος στο Πυρουνάκειο Λύκειο και ο πεζόδρομος της Ιεράς Οδού (στο άγαλμα του Αισχύλου). Τα μήκη των διαδρομών που θα διανύσουν τα τμήματα θα είναι τρία διαφορετικά και συγκεκριμένα με αφετηρία το σημείο έξω από υποκατάστημα τράπεζας: Τα τμήματα από τα ειδικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς θα διανύσουν απόσταση 226 μέτρων και θα τερματίσουν στην οδό Περσεφόνης, τα παιδιά των δημοτικών σχολείων θα διανύσουν απόσταση 314 μέτρα και θα τερματίσουν στην οδό Πετράκη και τέλος οι μεγαλύτεροι, οι μαθητές από τα Γυμνάσια, Λύκεια, οι σύλλογοι και λοιποί φορείς θα διανύσουν απόσταση 426 μέτρα ως την οδό Σαράφη. Η εξέδρα των επισήμων θα στηθεί στην πλατεία Ευμολπιδών.

Η περιοχή κάτω από την Ηρώων Πολυτεχνείου προς τον αρχαιολογικό χώρο θα είναι αποκλεισμένη για την κίνηση οχημάτων τις ώρες της παρέλασης. Επίσης μια ακόμη καινοτομία της φετινής παρέλασης θα είναι χρήση ατόμου-ροοστάτη με αρμοδιότητα την εκκίνηση των τμημάτων ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της «φυσαρμόνικας» που παρατηρείται σε πολλές παρελάσεις.

Η έναρξη της παρέλασης είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, αφού προηγηθεί το πρωί η επίσημη έπαρση σημαίας, η τέλεση επίσημης δοξολογίας στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου υπάρχει η σκέψη να γίνει στην παραλία και μάλιστα αυτό επιβεβαιώνεται από την τοποθέτηση του Δημάρχου Ελευσίνας εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here