Είναι λογικό, καθώς πλέον μετράμε 5+ μήνες διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής, να βγαίνουν στην επιφάνεια κόντρες οι οποίες πιθανά να “ζυμώνονται” καιρό, όπως άλλωστε γινόταν με κάθε διοίκηση του Δήμου.

Αυτό φάνηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο όπου ο δημοτικός σύμβουλος (4ος εκλεγμένος στη συνολική κατάταξη) Μπάρδης Μελέτης ήρθε σε ανοικτή αντιπαράθεση με το Δήμαρχο Αργύρη Οικονόμου.

Η αντιπαράθεση αυτή ήταν αποτέλεσμα της χθεσινής συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο περί ασφάλειας της πόλης και των κατοίκων. Ο κος Μπάρδης επικαλέστηκε την συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο εντός Δεκεμβρίου, σχετικά με το να συζητηθεί στο θέμα στην ομάδα τους και κατ΄επέκταση στο δημοτικό συμβούλιο. Προφανώς λοιπόν ενοχλήθηκε γιατί το θέμα ήρθε στο ΔΣ μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό δε το απόσπασμα “στις 20/12 σας επισκέφθηκα για 2η φορά σε 5 μήνες διοίκησης”. Πιθανά αυτό και από μόνο του να λέει πολλά…

Ο Δήμαρχος μετά από μία μικρή διακοπή λόγω τεχνικού προβλήματος απάντησε στον κ. Μπάρδη λέγοντας πως τα θέματα πρέπει να μπαίνουν όταν πρέπει και όχι μόνο όταν υπάρχουν άτυχες στιγμές.

Η κόντρα αυτή σίγουρα ταράζει τα αυτοδιοικητικά νερά της πόλης. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η δημοτική αρχή απαρτίζεται από 15 δημοτικούς συμβούλους και πως με 13 δεν υπάρχει πλειοψηφία.

Ένα μικρότερο δεύτερο “κρούσμα” ήταν η απάντηση που έδωσε ο αντιδήμαρχος πολιτιστικής Πρωτεύουσας κος Λιάσκος Δημήτρης, σε ερώτηση του κ. Τσουκαλά σχετικά με την απομάκρυνση της πρώην καλλιτεχνικής διευθύντριας της πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Ο κος Λιάσκος χωρίς να τοποθετείται σχετικά, “πέταξε το μπαλάκι” στους κκ Παπαγιάνναρο, Βιλλιώτη και κα Οικονόμου Δ. οι οποίοι μετέχουν στο ΔΣ της πολιτιστικής αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό πιθανά να φανερώνει διαφορετική “γραμμή” των πλευρών για το θέμα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το χθεσινό ΔΣ στον παρακάτω παράθυρο.

Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν το τι μέλλει γενέσθαι. Σίγουρα κάτι (μάλλον) δεν πάει καλά…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here