Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Ελευσίνας κ. Αργύρη Οικονόμου όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και οι παιδικοί & βρεφονηπειακοί σταθμοί θα κλείσουν την Πέμπτη 12 και Παρακευή 13 Μαρτίου, ενόψει εκ νέου προληπτικής απολύμανσης στους χώρους αυτούς.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ο Δήμος Ελευσίνας λαμβάνοντας υπόψιν με υπευθυνότητα και σεβασμό τις οδηγίες που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και μέσω της Επιτροπής που συστάθηκε, για το συντονισμό των αναγκαίων προληπτικών ενεργειών που αφορούν στο θέμα των εποχιακών ιώσεων & του νέου κορονοϊού, αποφάσισε το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προληπτικά οι παρακάτω ενέργειες:

  • επιμελής καθαρισμός και αερισμός όλων των χώρων, από το προσωπικό καθαριότητας της κάθε Σχολικής Μονάδας &
  • μικροβιοκτονία από εξειδικευμένο συνεργείο, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Υγείας.

Προκειμένου οι παραπάνω ενέργειες να διεξαχθούν με συντονισμένο και συντεταγμένο τρόπο, οι σχολικές μονάδες Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελευσίνας – Μαγούλας καθώς και οι Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη 12/03/2020 και Παρασκευή 13/03/2020.

Να σημειωθεί ότι τις ημέρες αυτές καθώς και το Σαββατοκύριακο δεν θα πραγματοποιηθεί καμία προγραμματισμένη δραστηριότητα στους χώρους και τα γυμναστήρια των σχολικών μονάδων.”

Την ίδια στιγμή ο αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 89.

Το υπ. Υγείας στην ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών, του 66χρονου που ήταν το 9ο κρούσμα στη χώρα και είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία και υπακοή στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here